Lassan egy éve, hogy kiderült inzulinrezisztens vagyok és teljesen meg kell változtatnom az étkezési szokásaim. Mostanra eluntam a korpovitkeksz-korpovitkeksz-korpovitkeksz, zabkása-zabkása-zabkása “változatosságát”. Így beruháztam egy új szakácskönyvbe, amit azon melegében végigbogarásztam, hogy milyen elvarázsolt alkotóelemekkel kellene barátságot kötnöm a jövőben. Nem vészes. Tényleg.

Így, amikor Anyuskánál villámlátogatást tettünk a héten, a fűszerkertjében azonnal lecsaptam a mentára, hogy ebből én majd valami nagyszerűt varázsolok.

Anyuska mentája. A nap hőse :-D
Anyuska mentája. A nap hőse 😀

Persze tegnap amikor bevásároltam a mai tízoraihoz nagyjából az ananász, a xilit és a joghurt maradt meg a kis buksimban.

Na nem emiatt, hanem a szokásos vagy nem olvasom végig a receptet, vagy kreatívan helyettesítem az összetevőket szokásom miatt kicsit más lett a mi tízóraink.

Minden esetre az eredmény egy bombasztikus frissítő ízorgia, amit az ÉdesÖcsém is megírigyelne, ha megkóstolta volna.

Szóval a 2 evőkanál xillitet mozsárban összetörtem kb. 10 mentalevéllel, erre ráöntöttem egy fél cirtom levét (az eredeti receptben lime van, de sebaj :-D).

Így készül a mentás trutyi
Így készül a mentás trutyi

Majd a zöld trutyi felét belekevertem egy pohár joghurba (jobb lett volna Lidl-es görög joghurt, mert az nagyon krémes. Most sima 0%-os Aldis-at használtam.). Azt hittem brutálisabb zöld színe lesz… :-/

Zöldebb is lehetne..., az íze pompás! Zöldebb is lehetne…, az íze pompás!


A joghurtos, mentás, xillites, cirtomos izét tulipánpoharakba szedtem, jól megszórtam a tegnap feldarabolt és megtisztított ananásszal, a tetejére pedig a mentás trutyiból öntöttem. Ezt látod a kis fotón. Nagyon-nagyon finom lett! Kóstold meg! Kb. 10 perc alatt elkészül.

 

Hacsavecz Beatrix, Betti

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Lassan egy éve, hogy kiderült inzulinrezisztens vagyok és teljesen meg kell változtatnom az étkezési szokásaim. Mostanra eluntam a korpovitkeksz-korpovitkeksz-korpovitkeksz, zabkása-zabkása-zabkása “változatosságát”. Így beruháztam egy új szakácskönyvbe, amit azon melegében végigbogarásztam, hogy milyen elvarázsolt alkotóelemekkel kellene barátságot kötnöm a jövőben. Nem vészes. Tényleg.

Így, amikor Anyuskánál villámlátogatást tettünk a héten, a fűszerkertjében azonnal lecsaptam a mentára, hogy ebből én majd valami nagyszerűt varázsolok.

Anyuska mentája. A nap hőse :-D
Anyuska mentája. A nap hőse 😀

Persze tegnap amikor bevásároltam a mai tízoraihoz nagyjából az ananász, a xilit és a joghurt maradt meg a kis buksimban.

Na nem emiatt, hanem a szokásos vagy nem olvasom végig a receptet, vagy kreatívan helyettesítem az összetevőket szokásom miatt kicsit más lett a mi tízóraink.

Minden esetre az eredmény egy bombasztikus frissítő ízorgia, amit az ÉdesÖcsém is megírigyelne, ha megkóstolta volna.

Szóval a 2 evőkanál xillitet mozsárban összetörtem kb. 10 mentalevéllel, erre ráöntöttem egy fél cirtom levét (az eredeti receptben lime van, de sebaj :-D).

Így készül a mentás trutyi
Így készül a mentás trutyi

Majd a zöld trutyi felét belekevertem egy pohár joghurba (jobb lett volna Lidl-es görög joghurt, mert az nagyon krémes. Most sima 0%-os Aldis-at használtam.). Azt hittem brutálisabb zöld színe lesz… :-/

Zöldebb is lehetne..., az íze pompás! Zöldebb is lehetne…, az íze pompás!


A joghurtos, mentás, xillites, cirtomos izét tulipánpoharakba szedtem, jól megszórtam a tegnap feldarabolt és megtisztított ananásszal, a tetejére pedig a mentás trutyiból öntöttem. Ezt látod a kis fotón. Nagyon-nagyon finom lett! Kóstold meg! Kb. 10 perc alatt elkészül.

 

Hacsavecz Beatrix, Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Lassan egy éve, hogy kiderült inzulinrezisztens vagyok és teljesen meg kell változtatnom az étkezési szokásaim. Mostanra eluntam a korpovitkeksz-korpovitkeksz-korpovitkeksz, zabkása-zabkása-zabkása “változatosságát”. Így beruháztam egy új szakácskönyvbe, amit azon melegében végigbogarásztam, hogy milyen elvarázsolt alkotóelemekkel kellene barátságot kötnöm a jövőben. Nem vészes. Tényleg.

Így, amikor Anyuskánál villámlátogatást tettünk a héten, a fűszerkertjében azonnal lecsaptam a mentára, hogy ebből én majd valami nagyszerűt varázsolok.

Anyuska mentája. A nap hőse :-D
Anyuska mentája. A nap hőse 😀

Persze tegnap amikor bevásároltam a mai tízoraihoz nagyjából az ananász, a xilit és a joghurt maradt meg a kis buksimban.

Na nem emiatt, hanem a szokásos vagy nem olvasom végig a receptet, vagy kreatívan helyettesítem az összetevőket szokásom miatt kicsit más lett a mi tízóraink.

Minden esetre az eredmény egy bombasztikus frissítő ízorgia, amit az ÉdesÖcsém is megírigyelne, ha megkóstolta volna.

Szóval a 2 evőkanál xillitet mozsárban összetörtem kb. 10 mentalevéllel, erre ráöntöttem egy fél cirtom levét (az eredeti receptben lime van, de sebaj :-D).

Így készül a mentás trutyi
Így készül a mentás trutyi

Majd a zöld trutyi felét belekevertem egy pohár joghurba (jobb lett volna Lidl-es görög joghurt, mert az nagyon krémes. Most sima 0%-os Aldis-at használtam.). Azt hittem brutálisabb zöld színe lesz… :-/

Zöldebb is lehetne..., az íze pompás! Zöldebb is lehetne…, az íze pompás!


A joghurtos, mentás, xillites, cirtomos izét tulipánpoharakba szedtem, jól megszórtam a tegnap feldarabolt és megtisztított ananásszal, a tetejére pedig a mentás trutyiból öntöttem. Ezt látod a kis fotón. Nagyon-nagyon finom lett! Kóstold meg! Kb. 10 perc alatt elkészül.

 

Hacsavecz Beatrix, Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.