Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik kevés szabadidővel rendelkeznek például anyukák, vállalkozások vezetői, nagy családot szervezők és ezzel együtt szeretik saját készítésű, egészséges ételekkel kényeztetni a környezetüket.

Az egész művelet alig több, mint 30 percet vesz igénybe, ha minden hozzávaló megvan odahaza. 🙂

Ilyen lesz a végtermék, vagy ennél sokkal szebb:

Bámulatos túrós pogácsa inzulinrezisztenseknek

A hozzávalók:

  • 30 dkg túró
  • 30 dkg liszt (Előfordul, hogy teljes egészében teljeskiőrlésű lisztet használok. Ha mégis kicsit lazítanám a tésztát, akkor 70%-ban (21dkg) tk lisztet keverem 30%-nyi (7dkg) fehér liszttel. Így egy sokkal könnyebb tésztát kapok eredményül. )
  • 30 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 csipet só (Mi sósan szeretjük, így egy kiskanállal simán beleszórok ;-D )
  • + 1 tojás a pogácsa tetejének megkenéséhez

Így csinálom:

A hozzávalókat összegyúrom, a légkeveréses sütőt pedig 180 fokra előmelegítem.

Kb újjnyi vastagságúra nyújtom a tésztát (ha nagyon ragad, akkor kicsit alá lisztezek) és pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

A sütőpapírral bélelt tepsibe nem túl szorosan rakom egymás mellé a nyers pogikat, mert picit növekedni fognak sütés közben.

Lekenem a tetejüket tojással – ha akarod kis szezámmaggal, reszelt sajttal még csinosíthatod a tetejét!

Ezután az előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm őket. Személy szerint a világosabb pogikat kedvelem, így éppen csak azt várom meg, hogy elkezdjenek pirulni és már ki is veszem őket a sütőből. 🙂

Pár perc múlva már fogyasztható is a Bámulatos túrós pogácsa! 

Ha pedig azt szeretném, hogy másnapra is maradjon belőle, akkor másfél adagot készítek.

 

Hacsavecz Beatrix, Betti

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik kevés szabadidővel rendelkeznek például anyukák, vállalkozások vezetői, nagy családot szervezők és ezzel együtt szeretik saját készítésű, egészséges ételekkel kényeztetni a környezetüket.

Az egész művelet alig több, mint 30 percet vesz igénybe, ha minden hozzávaló megvan odahaza. 🙂

Ilyen lesz a végtermék, vagy ennél sokkal szebb:

Bámulatos túrós pogácsa inzulinrezisztenseknek

A hozzávalók:

  • 30 dkg túró
  • 30 dkg liszt (Előfordul, hogy teljes egészében teljeskiőrlésű lisztet használok. Ha mégis kicsit lazítanám a tésztát, akkor 70%-ban (21dkg) tk lisztet keverem 30%-nyi (7dkg) fehér liszttel. Így egy sokkal könnyebb tésztát kapok eredményül. )
  • 30 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 csipet só (Mi sósan szeretjük, így egy kiskanállal simán beleszórok ;-D )
  • + 1 tojás a pogácsa tetejének megkenéséhez

Így csinálom:

A hozzávalókat összegyúrom, a légkeveréses sütőt pedig 180 fokra előmelegítem.

Kb újjnyi vastagságúra nyújtom a tésztát (ha nagyon ragad, akkor kicsit alá lisztezek) és pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

A sütőpapírral bélelt tepsibe nem túl szorosan rakom egymás mellé a nyers pogikat, mert picit növekedni fognak sütés közben.

Lekenem a tetejüket tojással – ha akarod kis szezámmaggal, reszelt sajttal még csinosíthatod a tetejét!

Ezután az előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm őket. Személy szerint a világosabb pogikat kedvelem, így éppen csak azt várom meg, hogy elkezdjenek pirulni és már ki is veszem őket a sütőből. 🙂

Pár perc múlva már fogyasztható is a Bámulatos túrós pogácsa! 

Ha pedig azt szeretném, hogy másnapra is maradjon belőle, akkor másfél adagot készítek.

 

Hacsavecz Beatrix, Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik kevés szabadidővel rendelkeznek például anyukák, vállalkozások vezetői, nagy családot szervezők és ezzel együtt szeretik saját készítésű, egészséges ételekkel kényeztetni a környezetüket.

Az egész művelet alig több, mint 30 percet vesz igénybe, ha minden hozzávaló megvan odahaza. 🙂

Ilyen lesz a végtermék, vagy ennél sokkal szebb:

Bámulatos túrós pogácsa inzulinrezisztenseknek

A hozzávalók:

  • 30 dkg túró
  • 30 dkg liszt (Előfordul, hogy teljes egészében teljeskiőrlésű lisztet használok. Ha mégis kicsit lazítanám a tésztát, akkor 70%-ban (21dkg) tk lisztet keverem 30%-nyi (7dkg) fehér liszttel. Így egy sokkal könnyebb tésztát kapok eredményül. )
  • 30 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 csipet só (Mi sósan szeretjük, így egy kiskanállal simán beleszórok ;-D )
  • + 1 tojás a pogácsa tetejének megkenéséhez

Így csinálom:

A hozzávalókat összegyúrom, a légkeveréses sütőt pedig 180 fokra előmelegítem.

Kb újjnyi vastagságúra nyújtom a tésztát (ha nagyon ragad, akkor kicsit alá lisztezek) és pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

A sütőpapírral bélelt tepsibe nem túl szorosan rakom egymás mellé a nyers pogikat, mert picit növekedni fognak sütés közben.

Lekenem a tetejüket tojással – ha akarod kis szezámmaggal, reszelt sajttal még csinosíthatod a tetejét!

Ezután az előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm őket. Személy szerint a világosabb pogikat kedvelem, így éppen csak azt várom meg, hogy elkezdjenek pirulni és már ki is veszem őket a sütőből. 🙂

Pár perc múlva már fogyasztható is a Bámulatos túrós pogácsa! 

Ha pedig azt szeretném, hogy másnapra is maradjon belőle, akkor másfél adagot készítek.

 

Hacsavecz Beatrix, Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.