a-mi-idonk-most-van-1

Elengedtük egymás életének fonalát.

Ezt hívják úgy, hogy elsodort bennünket az élet. Mi pedig tehetetlenül hagytuk. A mindennapok igájában: a vállalkozások,  a gyerekek, az egészségügyi problémák, a munkahely, a családi élet mellett először csak alig-alig láttuk egymást, mostanra szinte idegenekké váltunk.

Ja, hogy ott vannak még az átbeszélgetett nyári éjszakák emlékei? Vagy a szétkapcsolásig nyúló telefonhívások? A közös városi világmegváltó séták? Az önfeledt pillanatok nyomai? Vagy a legtisztább kommunikáció varázsa?

Nem, nem téged hibáztatlak, vagy saját magamat. Egyszerűen így alakult.

 Úgy döntöttem ezt nem hagyom annyiban. 

Nem vagyok partner a barátságunk elengedésében. – Talán sokéves kapcsolatunk első ilyen alkalma ez, amikor tudatosan szegülök ellen. Nem fogadom el a gondolatot, hogy túlhaladtuk egymás barátságát. (Azért a kisördög ott bökdös a villájával, hogy talán mégis?!)

Tudom nincs időd. Tudom, nekem sincs.

 Kitaláltam valamit… Tudod, én nem halogathatok.  Egy inzulinrezisztens legjobb barátja a MOST.

Így hát körvonalazom, és ablakot nyitok a ‘Mi időnk’-re. Ezt az ablakot fenntartom és nyitva hagyom, hogy begyere rajta, hogy elmondd mi van veled, hogy más szemszögből magyarázhasd a világot, hogy elengedd a kötelezőt, hogy együtt bámuljuk a Dunát… és mindezt nem kizárólag Te, és egyedül, hanem együtt, közösen a ‘Mi időnk’-ben.

 Mit gondolsz? 

Menni fog? Tudjuk magunk számára fontosabbá tenni a ‘Mi időnk’-et, arra a csütörtöki 2 órára? Vajon be tudjuk osztani a maradék 166 órát, hogy 2 csak a ‘Mi időnk’ lehessen?

IR-esként megtanítottam magamnak, hogy beszélgessek és hallgassak, mert a jó emberi kapcsolatok gyógyítanak. Az egyetértés, amit a barátomtól kaphatok megerősít, hogy jó úton járok, hogy jó és valaki számára elfogadható vagyok. Még az is lehet, hogy többen vannak ezzel így 🙂 Tudom, hogy Te, Kedves Barátom most nem nevetsz, mert tudod, hogy a saját úton való járáshoz ezek a megerősítések, biztatások, bizalmas beszélgetések bizony jól jönnek a tarisznyába.

Elengedtük egymás életének fonalát. Ez talán a pillanat, amikor újra felvehetjük a szálakat…

 

Olvasd el korábbi bejegyzéseimet!

bőrszárazság

Tiltólistával drogériába?

Pontosan emiatt próbáltam megfogni a dolgot a tisztálkodó szerek használatánál. Igyekeztem olyat találni, ami eleve szükségtelenné teszi a krémezést. Így néhány hónappal ezelőttig a kecsketejes kézműves szappan volt a kedvencem […]

0 comments
A jó étkezési napló ismérvei inzulinrezisztenseknek

A jó étkezési napló ismérvei

Étkezési naplóval akkor találkozunk többnyire először, amikor eljutunk első alkalommal a dietetikushoz. Esetemben ez az eljutás mérföldkő volt az életmódváltásban, mert egész a dietetikussal való találkozásig ellenálltam a gondolat csírájának […]

0 comments
diabox csomag tartalma

Diabétesz Diabox csomagom tartalma

Az inzulinrezisztenciát a diabétesz előszobájának mondják sokan, ezért is voltam nagyon kíváncsi, hogy mit nyújt a Diabox egy érintettnek? Ezt a bejegyzést olyan sokan várjátok és nekem akkora csalódás volt […]

0 comments
 

 

Written by Betti

Leave a Comment