Keksztekercs cukor nélkül, de ahogy a nagyim csinálta gyerekkoromban
A keksztekercs az egyik leggyorsabb édesség és nálam a ‘békebeli’ húsvétokat idézi. Ez az a finomság, ami még egy héttel húsvét után is finom volt.
Ebből lesz a tészta. Az összetevőket kézzel vagy géppel összegyúrom kb. linzertészta állagúra.
A krémhez szigorúan teavajat használok, mert azzal az igazi! Mami csak ezzel csinálta és teljesen igaza volt!
A krém elkeveréséhez kell egy kis türelem. Én 1-2 órát szobahőmérsékleten puhított vajjal dolgozom eleve, de még így is igényli a pici rábeszélést, hogy a folyékony édesítőt felvegye. Azért végül mindig szokott sikerülni. :-DDD
A titok abban rejlik, hogy a barna tészta egyszerre édes, és keserű. A töltelék pedig édes-vaníliás. A kettő együtt pedig nem csak színében emeli ki jól egymást, hanem ízvilágban is.
Nagyon finom!
A tésztát folpackon nyújtom el és megkenem vastagon a fehér krémmel, majd a folpack segítségével feltekerem és mehet 2-3 órára a hűtőbe. Utána már könnyen lehet majd szeletelni.
Ebből a mennyiségből nekem 2-2,5 rúd jön ki attól függően mennyi türelmem van szép vékonyra nyújtani a tésztát.
Ha megcsinálod, mutasd meg milyen lett a tiéd!
Öleléssel,
Betti
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Keksztekercs cukor nélkül, de ahogy a nagyim csinálta gyerekkoromban
A keksztekercs az egyik leggyorsabb édesség és nálam a ‘békebeli’ húsvétokat idézi. Ez az a finomság, ami még egy héttel húsvét után is finom volt.
Ebből lesz a tészta. Az összetevőket kézzel vagy géppel összegyúrom kb. linzertészta állagúra.
A krémhez szigorúan teavajat használok, mert azzal az igazi! Mami csak ezzel csinálta és teljesen igaza volt!
A krém elkeveréséhez kell egy kis türelem. Én 1-2 órát szobahőmérsékleten puhított vajjal dolgozom eleve, de még így is igényli a pici rábeszélést, hogy a folyékony édesítőt felvegye. Azért végül mindig szokott sikerülni. :-DDD
A titok abban rejlik, hogy a barna tészta egyszerre édes, és keserű. A töltelék pedig édes-vaníliás. A kettő együtt pedig nem csak színében emeli ki jól egymást, hanem ízvilágban is.
Nagyon finom!
A tésztát folpackon nyújtom el és megkenem vastagon a fehér krémmel, majd a folpack segítségével feltekerem és mehet 2-3 órára a hűtőbe. Utána már könnyen lehet majd szeletelni.
Ebből a mennyiségből nekem 2-2,5 rúd jön ki attól függően mennyi türelmem van szép vékonyra nyújtani a tésztát.
Ha megcsinálod, mutasd meg milyen lett a tiéd!
Öleléssel,
Betti
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Keksztekercs cukor nélkül, de ahogy a nagyim csinálta gyerekkoromban
A keksztekercs az egyik leggyorsabb édesség és nálam a ‘békebeli’ húsvétokat idézi. Ez az a finomság, ami még egy héttel húsvét után is finom volt.
Ebből lesz a tészta. Az összetevőket kézzel vagy géppel összegyúrom kb. linzertészta állagúra.
A krémhez szigorúan teavajat használok, mert azzal az igazi! Mami csak ezzel csinálta és teljesen igaza volt!
A krém elkeveréséhez kell egy kis türelem. Én 1-2 órát szobahőmérsékleten puhított vajjal dolgozom eleve, de még így is igényli a pici rábeszélést, hogy a folyékony édesítőt felvegye. Azért végül mindig szokott sikerülni. :-DDD
A titok abban rejlik, hogy a barna tészta egyszerre édes, és keserű. A töltelék pedig édes-vaníliás. A kettő együtt pedig nem csak színében emeli ki jól egymást, hanem ízvilágban is.
Nagyon finom!
A tésztát folpackon nyújtom el és megkenem vastagon a fehér krémmel, majd a folpack segítségével feltekerem és mehet 2-3 órára a hűtőbe. Utána már könnyen lehet majd szeletelni.
Ebből a mennyiségből nekem 2-2,5 rúd jön ki attól függően mennyi türelmem van szép vékonyra nyújtani a tésztát.
Ha megcsinálod, mutasd meg milyen lett a tiéd!
Öleléssel,
Betti
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu |
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke,
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.