
Csokis-diós muffin 10 perc előkészítéssel
Csokis-diós muffin összetevői
- 2 bögre teljeskiőrlésű liszt
- 1 bögre tej
- 3 marék aprított dió
- 50gr cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál oliva olaj
- 3 evőkanál tejföl
- 1 bögre kristálycukornak megfelelő mennyiségű édesítő
- 1 zacskó sütőpor
Az én muffin formáimmal 6 db óriás muffin készült ebből a tészta mennyiségből (folyamtosan mértem az összetevők gr súlyát és ez alapján számoltam ki a legfőbb adatokat, amellyek ennél fogva iránymutatóak csupán), kisebb formába töltve több is készíthető.
Tápértékadatok a csokis-diós muffinhoz:
A teljes mennyiségre vonatkozóan:
- 1600 kcal
- 169,9gr szénhidrát
- 55,4gr fehérje
- 86,5gr zsír
Így készítem a csokis-diós muffint
A tigrises bögrénket választottam a méréshez, ez az egyik legkisebb bögrénk, de így is elég sok tészta lett az eredmény.

Az összetevőket fakanállal összekeverem egy nagyobb tálban. Közben 180 fokra előmelegítem a sütőt.

Szilikonformához nem feltétlenül szükséges muffin papírt használni, de ez a világoszöld nagy kedvencem, ezért evőkanállal ezekbe adagoltam a masszát.

Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem.

A sütőport érdemes lehet kiváltani valamivel, ha a gyomrod nem bírja.
Az eredeti recept a farsang.info oldalról származik és Bögrés süti néven találod. Ezt alakítottam át ir-baráttá.


Ezeket is érdemes megnézni

Nyár után, újra itt :-) ajándékkal készültem
2017-08-31
Mikulás csemege
2018-12-04