Csokis-diós muffin recept
IR receptek

Csokis-diós muffin 10 perc előkészítéssel

Csokis-diós muffin összetevői

  • 2 bögre teljeskiőrlésű liszt
  • 1 bögre tej
  • 3 marék aprított dió
  • 50gr cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál oliva olaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 bögre kristálycukornak megfelelő mennyiségű édesítő
  • 1 zacskó sütőpor

Az én muffin formáimmal 6 db óriás muffin készült ebből a tészta mennyiségből (folyamtosan mértem az összetevők gr súlyát és ez alapján számoltam ki a legfőbb adatokat, amellyek ennél fogva iránymutatóak csupán), kisebb formába töltve több is készíthető. 

Tápértékadatok a csokis-diós muffinhoz:

A teljes mennyiségre vonatkozóan:

  • 1600 kcal
  • 169,9gr szénhidrát
  • 55,4gr fehérje
  • 86,5gr zsír

Így készítem a csokis-diós muffint

A tigrises bögrénket választottam a méréshez, ez az egyik legkisebb bögrénk, de így is elég sok tészta lett az eredmény.

csokis-diós muffin mérőeszközei

Az összetevőket fakanállal összekeverem egy nagyobb tálban. Közben 180 fokra előmelegítem a sütőt.

csokis-diós muffin összekeverése

Szilikonformához nem feltétlenül szükséges muffin papírt használni, de ez a világoszöld nagy kedvencem, ezért evőkanállal ezekbe adagoltam a masszát. 

csokis-diós muffin formába töltése

Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem.

csokis-diós muffin megsütve így néz ki

A sütőport érdemes lehet kiváltani valamivel, ha a gyomrod nem bírja.

Az eredeti recept a farsang.info oldalról származik és Bögrés süti néven találod. Ezt alakítottam át ir-baráttá.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 4 =