A) egy zacskó fahéjat összekeverek 3-4 evőkanál olajjal és ízlés szerinti mennyiségű édesítővel. – Ettől darabos lesz a töltelék, sütés közben nem folyik majd ki.
B) 20 dkg olvasztott vajat összekutyulom az édesítővel és amikor kicsit kihűlt a vaj hozzáteszem a fahéjat. – Ettől krémszerű lesz a töltelék. De óvatosan kell bánni vele, mert ha túl forró a vaj a fahéj gumiszerűvé válik. :-/ Ráadásul melegen nem fogod tudni a tésztában tartani feltekerés közben a tölteléket egykönnyen.
C) szerintem ez a legszuperebb töltelékvariáció! A vajat megolvaszom és krémes állagúra visszahűtöm, közben az édesítőt hozzákeverem. A kinyújtott tésztát vékonyan megkenem a visszahűtött krémszerű vajjal, és egy finom szitán keresztül rászitálom a zacskónyi fahéjat. Nem szórom, mert akkor nem terülne szépen.
2 hozzászólás
Kata
Ez nagyon jól néz ki!
Sikért hol veszel hozzá?
Betti
Legutóbb a Life Marketben vettem, de sztem bioboltban is lehet kapni.