Szeretem a gyors és egyszerű kekszrecepteket kipróbálgani, mert a legtöbb vásárolt keksztől rendszerint felfúvódom. – Meg már egyébként is nagyon unom a bolti felhozatalt. 😛
Ezt a sütipecsételésre is jól használható receptet mokuslekvar.hu oldaláról próbáltam ki más sütipecsétes receptek mellett, és nekem ez tartotta meg leginkább a pecsét formáját, így került bele a kipróbált recepteket tartalmazó füzetembe. A következő képen meg is nézheted milyen pompás folyamatábrát sikerült kerekítenem 🙂
140gr teljeskiőrlésű liszt
60gr sima liszt
-legalább 70-30%-os lisztaránnyal dolgozunk, ha inzulinrezisztenskompatibilis kekszet készítünk és szeretnénk az élvezeti értéket növelni a kész kekszben.
100gr vaj
50gr porcukornak megfelelő édesítő
2db tojássárgája
30gr főzőtejszín
A vajat előző este kiveszem a hűtőből, hogy könnyen kezelhető legyen, de ha hirtelen ötlet a sütés és még kemény a vaj akkor sincs semmi, csak egy picit nehezebb dolgozni vele.
Összegyúrom a fenti összetevőket, és folpackba csomagolva 30 percre – de előfordul, hogy egy éjszakára is – beteszem a hűtőbe a tésztát.
Javaslom, hogy ne hagyd ki ezt a lépést, mert különös jelentősége van a minta megtartására nézve. Hidd el, hogy így van, én számos tésztát teszteltem és próbáltam a lehető legrövidebb idő alatt elkészíteni. A pihentetéssel nem szabad spórolni.
Pihentetés után, enyhén lisztezett felületen 4-5mm vastagságúra nyújtom a tésztát.
Következő lépés: nem, nem a kiszúrás, hanem a pecsételés! Ez is nagyon fontos eleme a sikernek! 🙂 Tehát a tésztát megpecsételem, majd a megfelelő méretű kiszúróval kivágom.
A kiszúráshoz többnyire üvegpoharakat használok. Ehhez a madárkás sütipecséthez pálinkás poharat mártok lisztbe, a nagyobbakhoz a képen is látható tulipán formájút.
Az elkészült kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Sűrűbben is lehet rakni bátran, mert nem fog megnövekedni sütés közben.
180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 8-10 perc alatt készre sütöm a kekszeket.
Ismét lényeges praktika, hogy a tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket, mert ahogy hűlik úgy szilárdul a tészta.
Szerintem ez az a keksz, ami egy nehéz nap után is gyorsan összedobható, hogy másnapra gondoskodhassunk saját étkezésünkről.
Remélem ízlik a receptem, nagyon örülök, ha visszajelzel! 🙂
Szeretettel,
Betti
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Szeretem a gyors és egyszerű kekszrecepteket kipróbálgani, mert a legtöbb vásárolt keksztől rendszerint felfúvódom. – Meg már egyébként is nagyon unom a bolti felhozatalt. 😛
Ezt a sütipecsételésre is jól használható receptet mokuslekvar.hu oldaláról próbáltam ki más sütipecsétes receptek mellett, és nekem ez tartotta meg leginkább a pecsét formáját, így került bele a kipróbált recepteket tartalmazó füzetembe. A következő képen meg is nézheted milyen pompás folyamatábrát sikerült kerekítenem 🙂
140gr teljeskiőrlésű liszt
60gr sima liszt
-legalább 70-30%-os lisztaránnyal dolgozunk, ha inzulinrezisztenskompatibilis kekszet készítünk és szeretnénk az élvezeti értéket növelni a kész kekszben.
100gr vaj
50gr porcukornak megfelelő édesítő
2db tojássárgája
30gr főzőtejszín
A vajat előző este kiveszem a hűtőből, hogy könnyen kezelhető legyen, de ha hirtelen ötlet a sütés és még kemény a vaj akkor sincs semmi, csak egy picit nehezebb dolgozni vele.
Összegyúrom a fenti összetevőket, és folpackba csomagolva 30 percre – de előfordul, hogy egy éjszakára is – beteszem a hűtőbe a tésztát.
Javaslom, hogy ne hagyd ki ezt a lépést, mert különös jelentősége van a minta megtartására nézve. Hidd el, hogy így van, én számos tésztát teszteltem és próbáltam a lehető legrövidebb idő alatt elkészíteni. A pihentetéssel nem szabad spórolni.
Pihentetés után, enyhén lisztezett felületen 4-5mm vastagságúra nyújtom a tésztát.
Következő lépés: nem, nem a kiszúrás, hanem a pecsételés! Ez is nagyon fontos eleme a sikernek! 🙂 Tehát a tésztát megpecsételem, majd a megfelelő méretű kiszúróval kivágom.
A kiszúráshoz többnyire üvegpoharakat használok. Ehhez a madárkás sütipecséthez pálinkás poharat mártok lisztbe, a nagyobbakhoz a képen is látható tulipán formájút.
Az elkészült kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Sűrűbben is lehet rakni bátran, mert nem fog megnövekedni sütés közben.
180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 8-10 perc alatt készre sütöm a kekszeket.
Ismét lényeges praktika, hogy a tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket, mert ahogy hűlik úgy szilárdul a tészta.
Szerintem ez az a keksz, ami egy nehéz nap után is gyorsan összedobható, hogy másnapra gondoskodhassunk saját étkezésünkről.
Remélem ízlik a receptem, nagyon örülök, ha visszajelzel! 🙂
Szeretettel,
Betti
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Szeretem a gyors és egyszerű kekszrecepteket kipróbálgani, mert a legtöbb vásárolt keksztől rendszerint felfúvódom. – Meg már egyébként is nagyon unom a bolti felhozatalt. 😛
Ezt a sütipecsételésre is jól használható receptet mokuslekvar.hu oldaláról próbáltam ki más sütipecsétes receptek mellett, és nekem ez tartotta meg leginkább a pecsét formáját, így került bele a kipróbált recepteket tartalmazó füzetembe. A következő képen meg is nézheted milyen pompás folyamatábrát sikerült kerekítenem 🙂
140gr teljeskiőrlésű liszt
60gr sima liszt
-legalább 70-30%-os lisztaránnyal dolgozunk, ha inzulinrezisztenskompatibilis kekszet készítünk és szeretnénk az élvezeti értéket növelni a kész kekszben.
100gr vaj
50gr porcukornak megfelelő édesítő
2db tojássárgája
30gr főzőtejszín
A vajat előző este kiveszem a hűtőből, hogy könnyen kezelhető legyen, de ha hirtelen ötlet a sütés és még kemény a vaj akkor sincs semmi, csak egy picit nehezebb dolgozni vele.
Összegyúrom a fenti összetevőket, és folpackba csomagolva 30 percre – de előfordul, hogy egy éjszakára is – beteszem a hűtőbe a tésztát.
Javaslom, hogy ne hagyd ki ezt a lépést, mert különös jelentősége van a minta megtartására nézve. Hidd el, hogy így van, én számos tésztát teszteltem és próbáltam a lehető legrövidebb idő alatt elkészíteni. A pihentetéssel nem szabad spórolni.
Pihentetés után, enyhén lisztezett felületen 4-5mm vastagságúra nyújtom a tésztát.
Következő lépés: nem, nem a kiszúrás, hanem a pecsételés! Ez is nagyon fontos eleme a sikernek! 🙂 Tehát a tésztát megpecsételem, majd a megfelelő méretű kiszúróval kivágom.
A kiszúráshoz többnyire üvegpoharakat használok. Ehhez a madárkás sütipecséthez pálinkás poharat mártok lisztbe, a nagyobbakhoz a képen is látható tulipán formájút.
Az elkészült kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Sűrűbben is lehet rakni bátran, mert nem fog megnövekedni sütés közben.
180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 8-10 perc alatt készre sütöm a kekszeket.
Ismét lényeges praktika, hogy a tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket, mert ahogy hűlik úgy szilárdul a tészta.
Szerintem ez az a keksz, ami egy nehéz nap után is gyorsan összedobható, hogy másnapra gondoskodhassunk saját étkezésünkről.
Remélem ízlik a receptem, nagyon örülök, ha visszajelzel! 🙂
Szeretettel,
Betti
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu |
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke,
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.