Szeretem a gyors és egyszerű kekszrecepteket kipróbálgani, mert a legtöbb vásárolt keksztől rendszerint felfúvódom. – Meg már egyébként is nagyon unom a bolti felhozatalt. 😛

Ezt a sütipecsételésre is jól használható receptet mokuslekvar.hu oldaláról próbáltam ki más sütipecsétes receptek mellett, és nekem ez tartotta meg leginkább a pecsét formáját, így került bele a kipróbált recepteket tartalmazó füzetembe. A következő képen meg is nézheted milyen pompás folyamatábrát sikerült kerekítenem 🙂 

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 3
Figyeled a speciális folyamatábrát a füzetemben? ;-D

A keksz hozzávalói:

140gr teljeskiőrlésű liszt

60gr sima liszt

-legalább 70-30%-os lisztaránnyal dolgozunk, ha inzulinrezisztenskompatibilis kekszet készítünk és szeretnénk az élvezeti értéket növelni a kész kekszben.

100gr vaj

50gr porcukornak megfelelő édesítő

2db tojássárgája

30gr főzőtejszín

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek
Ugye, mennyire cikukák? Ajándékba is lehetne adni őket...

A tésztát így raktam össze

A vajat előző este kiveszem a hűtőből, hogy könnyen kezelhető legyen, de ha hirtelen ötlet a sütés és még kemény a vaj akkor sincs semmi, csak egy picit nehezebb dolgozni vele.

Összegyúrom a fenti összetevőket, és folpackba csomagolva 30 percre – de előfordul, hogy egy éjszakára is – beteszem a hűtőbe a tésztát.

Javaslom, hogy ne hagyd ki ezt a lépést, mert különös jelentősége van a minta megtartására nézve. Hidd el, hogy így van, én számos tésztát teszteltem és próbáltam a lehető legrövidebb idő alatt elkészíteni. A pihentetéssel nem szabad spórolni.

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2
Ez még nem a teljes sütipecsét gyűjteményem.... ;-D

Pihentetés után, enyhén lisztezett felületen 4-5mm vastagságúra nyújtom a tésztát.

Következő lépés: nem, nem a kiszúrás, hanem a pecsételés! Ez is nagyon fontos eleme a sikernek! 🙂 Tehát a tésztát megpecsételem, majd a megfelelő méretű kiszúróval kivágom.

A kiszúráshoz többnyire üvegpoharakat használok. Ehhez a madárkás sütipecséthez pálinkás poharat mártok lisztbe, a nagyobbakhoz a képen is látható tulipán formájút.

Az elkészült kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Sűrűbben is lehet rakni bátran, mert nem fog megnövekedni sütés közben.

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 4
17 db készült, nem tartott sokáig 🙂

180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 8-10 perc alatt készre sütöm a kekszeket.

Ismét lényeges praktika, hogy a tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket, mert ahogy hűlik úgy szilárdul a tészta.

Szerintem ez az a keksz, ami egy nehéz nap után is gyorsan összedobható, hogy másnapra gondoskodhassunk saját étkezésünkről.

Remélem ízlik a receptem, nagyon örülök, ha visszajelzel! 🙂

Szeretettel,

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Az oldal tulajdonosa

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Majd a felismerést, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről. Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész eddig magamon kívül hittem a helyét.

Ha már elsajátítottad az alapokat, azonnal virít majd, ha valami nem stimmel és azt is fogod tudni, hogy pontosan mi az.

Ma már az időbeosztás, a célirányos tevékenységek, a fontossági sorrend meghatározása és betartása(!) szinte a véremmé vált.

Ha fontosnak tartod, hogy a saját elképzeléseid szerint, felelősséggel élj, úgy, ahogy Neked a legjobb, akkor itt a helyed!

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Szeretem a gyors és egyszerű kekszrecepteket kipróbálgani, mert a legtöbb vásárolt keksztől rendszerint felfúvódom. – Meg már egyébként is nagyon unom a bolti felhozatalt. 😛

Ezt a sütipecsételésre is jól használható receptet mokuslekvar.hu oldaláról próbáltam ki más sütipecsétes receptek mellett, és nekem ez tartotta meg leginkább a pecsét formáját, így került bele a kipróbált recepteket tartalmazó füzetembe. A következő képen meg is nézheted milyen pompás folyamatábrát sikerült kerekítenem 🙂 

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 3
Figyeled a speciális folyamatábrát a füzetemben? ;-D

A keksz hozzávalói:

140gr teljeskiőrlésű liszt

60gr sima liszt

-legalább 70-30%-os lisztaránnyal dolgozunk, ha inzulinrezisztenskompatibilis kekszet készítünk és szeretnénk az élvezeti értéket növelni a kész kekszben.

100gr vaj

50gr porcukornak megfelelő édesítő

2db tojássárgája

30gr főzőtejszín

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek
Ugye, mennyire cikukák? Ajándékba is lehetne adni őket...

A tésztát így raktam össze

A vajat előző este kiveszem a hűtőből, hogy könnyen kezelhető legyen, de ha hirtelen ötlet a sütés és még kemény a vaj akkor sincs semmi, csak egy picit nehezebb dolgozni vele.

Összegyúrom a fenti összetevőket, és folpackba csomagolva 30 percre – de előfordul, hogy egy éjszakára is – beteszem a hűtőbe a tésztát.

Javaslom, hogy ne hagyd ki ezt a lépést, mert különös jelentősége van a minta megtartására nézve. Hidd el, hogy így van, én számos tésztát teszteltem és próbáltam a lehető legrövidebb idő alatt elkészíteni. A pihentetéssel nem szabad spórolni.

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2
Ez még nem a teljes sütipecsét gyűjteményem.... ;-D

Pihentetés után, enyhén lisztezett felületen 4-5mm vastagságúra nyújtom a tésztát.

Következő lépés: nem, nem a kiszúrás, hanem a pecsételés! Ez is nagyon fontos eleme a sikernek! 🙂 Tehát a tésztát megpecsételem, majd a megfelelő méretű kiszúróval kivágom.

A kiszúráshoz többnyire üvegpoharakat használok. Ehhez a madárkás sütipecséthez pálinkás poharat mártok lisztbe, a nagyobbakhoz a képen is látható tulipán formájút.

Az elkészült kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Sűrűbben is lehet rakni bátran, mert nem fog megnövekedni sütés közben.

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 4
17 db készült, nem tartott sokáig 🙂

180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 8-10 perc alatt készre sütöm a kekszeket.

Ismét lényeges praktika, hogy a tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket, mert ahogy hűlik úgy szilárdul a tészta.

Szerintem ez az a keksz, ami egy nehéz nap után is gyorsan összedobható, hogy másnapra gondoskodhassunk saját étkezésünkről.

Remélem ízlik a receptem, nagyon örülök, ha visszajelzel! 🙂

Szeretettel,

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Az oldal tulajdonosa

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Majd a felismerést, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről. Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész eddig magamon kívül hittem a helyét.

Ha már elsajátítottad az alapokat, azonnal virít majd, ha valami nem stimmel és azt is fogod tudni, hogy pontosan mi az.

Ma már az időbeosztás, a célirányos tevékenységek, a fontossági sorrend meghatározása és betartása(!) szinte a véremmé vált.

Ha fontosnak tartod, hogy a saját elképzeléseid szerint, felelősséggel élj, úgy, ahogy Neked a legjobb, akkor itt a helyed!

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Szeretem a gyors és egyszerű kekszrecepteket kipróbálgani, mert a legtöbb vásárolt keksztől rendszerint felfúvódom. – Meg már egyébként is nagyon unom a bolti felhozatalt. 😛

Ezt a sütipecsételésre is jól használható receptet mokuslekvar.hu oldaláról próbáltam ki más sütipecsétes receptek mellett, és nekem ez tartotta meg leginkább a pecsét formáját, így került bele a kipróbált recepteket tartalmazó füzetembe. A következő képen meg is nézheted milyen pompás folyamatábrát sikerült kerekítenem 🙂 

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 3
Figyeled a speciális folyamatábrát a füzetemben? ;-D

A keksz hozzávalói:

140gr teljeskiőrlésű liszt

60gr sima liszt

-legalább 70-30%-os lisztaránnyal dolgozunk, ha inzulinrezisztenskompatibilis kekszet készítünk és szeretnénk az élvezeti értéket növelni a kész kekszben.

100gr vaj

50gr porcukornak megfelelő édesítő

2db tojássárgája

30gr főzőtejszín

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek
Ugye, mennyire cikukák? Ajándékba is lehetne adni őket...

A tésztát így raktam össze

A vajat előző este kiveszem a hűtőből, hogy könnyen kezelhető legyen, de ha hirtelen ötlet a sütés és még kemény a vaj akkor sincs semmi, csak egy picit nehezebb dolgozni vele.

Összegyúrom a fenti összetevőket, és folpackba csomagolva 30 percre – de előfordul, hogy egy éjszakára is – beteszem a hűtőbe a tésztát.

Javaslom, hogy ne hagyd ki ezt a lépést, mert különös jelentősége van a minta megtartására nézve. Hidd el, hogy így van, én számos tésztát teszteltem és próbáltam a lehető legrövidebb idő alatt elkészíteni. A pihentetéssel nem szabad spórolni.

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2
Ez még nem a teljes sütipecsét gyűjteményem.... ;-D

Pihentetés után, enyhén lisztezett felületen 4-5mm vastagságúra nyújtom a tésztát.

Következő lépés: nem, nem a kiszúrás, hanem a pecsételés! Ez is nagyon fontos eleme a sikernek! 🙂 Tehát a tésztát megpecsételem, majd a megfelelő méretű kiszúróval kivágom.

A kiszúráshoz többnyire üvegpoharakat használok. Ehhez a madárkás sütipecséthez pálinkás poharat mártok lisztbe, a nagyobbakhoz a képen is látható tulipán formájút.

Az elkészült kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Sűrűbben is lehet rakni bátran, mert nem fog megnövekedni sütés közben.

madárkás keksz teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 4
17 db készült, nem tartott sokáig 🙂

180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 8-10 perc alatt készre sütöm a kekszeket.

Ismét lényeges praktika, hogy a tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket, mert ahogy hűlik úgy szilárdul a tészta.

Szerintem ez az a keksz, ami egy nehéz nap után is gyorsan összedobható, hogy másnapra gondoskodhassunk saját étkezésünkről.

Remélem ízlik a receptem, nagyon örülök, ha visszajelzel! 🙂

Szeretettel,

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Az oldal tulajdonosa

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Majd a felismerést, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről. Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész eddig magamon kívül hittem a helyét.

Ha már elsajátítottad az alapokat, azonnal virít majd, ha valami nem stimmel és azt is fogod tudni, hogy pontosan mi az.

Ma már az időbeosztás, a célirányos tevékenységek, a fontossági sorrend meghatározása és betartása(!) szinte a véremmé vált.

Ha fontosnak tartod, hogy a saját elképzeléseid szerint, felelősséggel élj, úgy, ahogy Neked a legjobb, akkor itt a helyed!

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.