
Habos pizzatészta recept teljeskiőrlésű lisztből egyszerűen
2018-08-04
/
A legegyszerűbb teljeskiőrlésű pizzatészta recept, amivel ezt a szép texturát el tudtam érni. Nem munkaigényes, csak időigényes, de ha egyébként is tervezed az étkezéseid, akkor ezt is ügyesen meg lehet szervezni.
Teljeskiőrlésű pizzatészta hozzávalói:
- Összesen 60dkg liszt. Ha inzulinrezisztens vagy, akkor 70% teljeskiőrlésű lisztet (420gr) és 30% sima lisztet (180gr) használjhatsz.
- 1 zacskó szárított élesztő
- 2 teáskanál só
- 3 evőkanál olaj (amilyen van otthon, és amit szeretsz. Lehet ízesített is.)
- 4 dl langyos víz – ez kb. ennyi csak mert a teljeskiőrlésű lisztek kicsit különböznek egymástól, van amelyik többet vesz fel, de a 4 dl kb. jó irány.
- pici édesítő
Munkaigény: ♥
Időigény: előkészítés: 15 perc, kelesztés: 60-90 perc, sütés: 15-20 perc.
Így készítem
Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és kézi dagasztóval jól összekutyulom. Lefedem és kelesztem kb. 2x-es nagyságúra 60-90 perc alatt.
Ezt követően kinyújtom, tepsibe teszem rákerül a feltét és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.
Ezek a praktikák, amiket bevetettem 🙂
- A dagasztást addig csinálom, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Türelem, de előbb-utóbb megtörténik. Ilyenkor a levegő mindenhová eljut a tésztába, amiből az élesztő gyönyörűen tud dolgozni. 🙂
- A tészta formázást nem liszttel csinálom, hanem beolajozott kézzel, mert úgy nem ragad és szépen bele tudom tömködni a formába.
- Ki kell várni, hogy kb. 2x-esére keljen a tésztánk. Le kell takarni egy tiszta konyharuhával, és meleg helyre kell tenni, azt nagyon szereti.
Ha így csinálod tuti jó pizza lesz az eredmény!
Jó étvágyat!
Szeretettel,
Betti


Ezeket is érdemes megnézni

Cukormentes (hozzáadott cukor nélküli) lekvár főzése
2021-07-27
Nyár után, újra itt :-) ajándékkal készültem
2017-08-31