Elkészítési idő: kb. 10perc
A csicseriborsót lecsöpögtettem, de a levét nem öntöttem ki, hanem egy pohárban összegyűjtöttem. Később ez az ízes lé még jól jön a krém lazításához.
Az egész konzervnyi csicseriborsót beletöltöttem egy turmixolásra alkalmas edénybe és összeturmixoltam.
Itt bizony már jól jön az előbb félretett lé, mert egy kicsit a masszához adagolva sokkal könnyebben dolgozott a botmixer.
Hozzáadtam az összes hozzávalót: a thaninit, a fűszereket, a sót, a fokhagymát belereszeltem, a paprikát bele őröltem és ismét addig turmixoltam, amíg szép sima masszát nem kaptam eredményül.
Egy tálba töltöttem az egészet és a tetejét frissen őrölt chilivel díszítettem, ez az ízének is jót tesz, ha valaki kedveli a csípőset és meglocsoltam olíva olajjal.
Ezt követően folpackkal lefedtem és 1-1,5 órára betettem a hűtőbe. Ez igazából nem egy elhagyhatatlan lépés, inkább csak az ízek összeérése végett jó így. Ha kimarad, akkor sem történik semmi.
Hűtőben tárolva napokig fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára ki-hogy szereti.
Ha inzulinrezisztensként eszed a humusz szénhidrát tartalmával mindenképp számolni kell és csak annyit fogyassz belőle, amennyi gyors szénhidrátból (a turmixolás gyorsítja a felszívódást) az adott étkezésnél számodra elfogyasztható.
Ha szeretnél többet tudni a gyors- és lassú szénhidrátokról, akkor a 160gramm blog diétasuli sorozatát javaslom elolvasni.
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Elkészítési idő: kb. 10perc
A csicseriborsót lecsöpögtettem, de a levét nem öntöttem ki, hanem egy pohárban összegyűjtöttem. Később ez az ízes lé még jól jön a krém lazításához.
Az egész konzervnyi csicseriborsót beletöltöttem egy turmixolásra alkalmas edénybe és összeturmixoltam.
Itt bizony már jól jön az előbb félretett lé, mert egy kicsit a masszához adagolva sokkal könnyebben dolgozott a botmixer.
Hozzáadtam az összes hozzávalót: a thaninit, a fűszereket, a sót, a fokhagymát belereszeltem, a paprikát bele őröltem és ismét addig turmixoltam, amíg szép sima masszát nem kaptam eredményül.
Egy tálba töltöttem az egészet és a tetejét frissen őrölt chilivel díszítettem, ez az ízének is jót tesz, ha valaki kedveli a csípőset és meglocsoltam olíva olajjal.
Ezt követően folpackkal lefedtem és 1-1,5 órára betettem a hűtőbe. Ez igazából nem egy elhagyhatatlan lépés, inkább csak az ízek összeérése végett jó így. Ha kimarad, akkor sem történik semmi.
Hűtőben tárolva napokig fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára ki-hogy szereti.
Ha inzulinrezisztensként eszed a humusz szénhidrát tartalmával mindenképp számolni kell és csak annyit fogyassz belőle, amennyi gyors szénhidrátból (a turmixolás gyorsítja a felszívódást) az adott étkezésnél számodra elfogyasztható.
Ha szeretnél többet tudni a gyors- és lassú szénhidrátokról, akkor a 160gramm blog diétasuli sorozatát javaslom elolvasni.
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Elkészítési idő: kb. 10perc
A csicseriborsót lecsöpögtettem, de a levét nem öntöttem ki, hanem egy pohárban összegyűjtöttem. Később ez az ízes lé még jól jön a krém lazításához.
Az egész konzervnyi csicseriborsót beletöltöttem egy turmixolásra alkalmas edénybe és összeturmixoltam.
Itt bizony már jól jön az előbb félretett lé, mert egy kicsit a masszához adagolva sokkal könnyebben dolgozott a botmixer.
Hozzáadtam az összes hozzávalót: a thaninit, a fűszereket, a sót, a fokhagymát belereszeltem, a paprikát bele őröltem és ismét addig turmixoltam, amíg szép sima masszát nem kaptam eredményül.
Egy tálba töltöttem az egészet és a tetejét frissen őrölt chilivel díszítettem, ez az ízének is jót tesz, ha valaki kedveli a csípőset és meglocsoltam olíva olajjal.
Ezt követően folpackkal lefedtem és 1-1,5 órára betettem a hűtőbe. Ez igazából nem egy elhagyhatatlan lépés, inkább csak az ízek összeérése végett jó így. Ha kimarad, akkor sem történik semmi.
Hűtőben tárolva napokig fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára ki-hogy szereti.
Ha inzulinrezisztensként eszed a humusz szénhidrát tartalmával mindenképp számolni kell és csak annyit fogyassz belőle, amennyi gyors szénhidrátból (a turmixolás gyorsítja a felszívódást) az adott étkezésnél számodra elfogyasztható.
Ha szeretnél többet tudni a gyors- és lassú szénhidrátokról, akkor a 160gramm blog diétasuli sorozatát javaslom elolvasni.
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu |
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke,
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.