
Humusz (csicseriborsó krém) recept
Elkészítési idő: kb. 10perc
Humusz hozzávalói:
- 1 doboz konzerv csicseriborsó (ez már meg van főzve)
- 1/2 citrom leve
- csipet só
- őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál thanini
- őrölt bors
- őrölt chili
- 2-3 gerezd fokhagyma

Így készítettem:
A csicseriborsót lecsöpögtettem, de a levét nem öntöttem ki, hanem egy pohárban összegyűjtöttem. Később ez az ízes lé még jól jön a krém lazításához.

Az egész konzervnyi csicseriborsót beletöltöttem egy turmixolásra alkalmas edénybe és összeturmixoltam.

Itt bizony már jól jön az előbb félretett lé, mert egy kicsit a masszához adagolva sokkal könnyebben dolgozott a botmixer.
Hozzáadtam az összes hozzávalót: a thaninit, a fűszereket, a sót, a fokhagymát belereszeltem, a paprikát bele őröltem és ismét addig turmixoltam, amíg szép sima masszát nem kaptam eredményül.

Egy tálba töltöttem az egészet és a tetejét frissen őrölt chilivel díszítettem, ez az ízének is jót tesz, ha valaki kedveli a csípőset és meglocsoltam olíva olajjal.
Ezt követően folpackkal lefedtem és 1-1,5 órára betettem a hűtőbe. Ez igazából nem egy elhagyhatatlan lépés, inkább csak az ízek összeérése végett jó így. Ha kimarad, akkor sem történik semmi.
Hűtőben tárolva napokig fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára ki-hogy szereti.
Ha inzulinrezisztensként eszed a humusz szénhidrát tartalmával mindenképp számolni kell és csak annyit fogyassz belőle, amennyi gyors szénhidrátból (a turmixolás gyorsítja a felszívódást) az adott étkezésnél számodra elfogyasztható.
Ha szeretnél többet tudni a gyors- és lassú szénhidrátokról, akkor a 160gramm blog diétasuli sorozatát javaslom elolvasni.


Ezeket is érdemes megnézni

Gigantikus fahéjas csiga recept – teljeskiőrlésű lisztből és cukor nélkül
2018-05-05
IR barát Kinder Tejszelet
2016-09-23