Humusz (csicseriborsó krém) recept házilag

Elkészítési idő: kb. 10perc

Humusz hozzávalói:

  • 1 doboz konzerv csicseriborsó (ez már meg van főzve)
  • 1/2 citrom leve
  • csipet só
  • őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál thanini
  • őrölt bors
  • őrölt chili
  • 2-3 gerezd fokhagyma
Humusz (csicseriborsó krém) házilag 5

Így készítettem:

A csicseriborsót lecsöpögtettem, de a levét nem öntöttem ki, hanem egy pohárban összegyűjtöttem. Később ez az ízes lé még jól jön a krém lazításához.

Humusz (csicseriborsó krém) házilag 3

Az egész konzervnyi csicseriborsót beletöltöttem egy turmixolásra alkalmas edénybe és összeturmixoltam.

Humusz (csicseriborsó krém) házilag 2

Itt bizony már jól jön az előbb félretett lé, mert egy kicsit a masszához adagolva sokkal könnyebben dolgozott a botmixer.

Hozzáadtam az összes hozzávalót: a thaninit, a fűszereket, a sót, a fokhagymát belereszeltem, a paprikát bele őröltem  és ismét addig turmixoltam, amíg szép sima masszát nem kaptam eredményül.

Humusz (csicseriborsó krém) házilag

Egy tálba töltöttem az egészet és a tetejét frissen őrölt chilivel díszítettem, ez az ízének is jót tesz, ha valaki kedveli a csípőset és meglocsoltam olíva olajjal.

Ezt követően folpackkal lefedtem és 1-1,5 órára betettem a hűtőbe. Ez igazából nem egy elhagyhatatlan lépés, inkább csak az ízek összeérése végett jó így. Ha kimarad, akkor sem történik semmi.

Hűtőben tárolva napokig fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára ki-hogy szereti.

Ha inzulinrezisztensként eszed a humusz szénhidrát tartalmával mindenképp számolni kell és csak annyit fogyassz belőle, amennyi gyors szénhidrátból (a turmixolás gyorsítja a felszívódást) az adott étkezésnél számodra elfogyasztható.

Ha szeretnél többet tudni a gyors- és lassú szénhidrátokról, akkor a 160gramm blog diétasuli sorozatát javaslom elolvasni.

Written by Betti

Leave a Comment