Az előző kürtőskalácsos történetemet a Kürtőskalács fesztivállal kapcsolatban már olvashattad. Ha még nem ismered a sztorit, akkor IDE kattintva olvasd el egy hányatott IR-es első, bizakodó lépéseit a kürtőskalács élvezete felé.

A stóri ott folytatódik, hogy nem nyugodtam bele a sikertelenségembe és néhány napja a Vitéz Kürtős egyik pavilonjánál megkérdeztem, hogy hogy lehet, hogy nincs TK (teljes kiőrlésű) kürtőskalácsuk?! Erre nem csupán azt kaptam válaszként, hogy van, hanem azt is, hogy akár házhoz is szállítják. 😀 Öröm és bódottá!

ir barát kürtős kalács Mégsem elégedtem meg ennyivel, gyorsan rákerestem a Vitéz Kürtős honlapján az összetevőkre és Fitness Kürtőskalácsként rá is bukkantam. Sajnos az arányok és a szénhidráttartalom nem volt feltüntetve. Felhívtam őket és egy kedves hölgy felvilágosított, hogy fogalmuk sincs a szénhidrát tartalomról egy kalács esetében. Bumm!

I

…és sokkollak még – rizstej van benne, ami nekünk NEM jó. :-/

Azért a hölgytől megkaptam a receptet, és kiszámoltam a szénhidrát tartalmát a Vitéz Kürtős Fitness Kürtőskalácsának (kb. 250gr/db), amit a rizstej miatt erősen NEM javasolt ennünk, ha mégis valaki bevállalná (persze, tudom innen senki…, hogy csak elviekről lehet szó…), akkor  a gyümölcscukor tartalom miatt ne, mert ugye ez is CUKOR, tehát ezzel duplán NEM javasolt ennünk.

[su_note note_color=”#df9909″]Szóval az én számításaim szerint a kb. 250gr-os kürtős kalács kb. 345gr szénhidrátot tartalmaz. Ebben benne van, hogy sütés után/közben szintén ebbe a bizonyos gyümölcs CUKOR-ba forgatják.  UPDATE: A 345gr szénhidrát kürtőskalácsonként úgy jön ki, hogy a 250gr-os bevonat nélküli tésztában van kb. 145gr CH és a Vitéz Kürtősnél kb. szintén darabonként 20dkg cukrot számolnak a külső karamellizált mázra és a sütés utáni beleforgatásra. A 20dkg cukor, pedig 200gr színtiszta szénhidrát. A tészta és a cukros bevonat együtt pedig 345gr-ra rúg. (Csak a nem IR-esek miatt mondom, hogy ez a Ch mennyiség több, mint két teljes napunk (aki 160gr-on van) megengedett szénhidrát mennyiségét lefedné. 1db Kürtőskalács. Full éhenhalás!)[/su_note]

Elmélkedtem, hogy ha a gyümölcscukrot kicserélnénk mondjuk Süssinára (ami nem számolós tudtommal) és a rizstej helyett rendes tejet, netán tejszínt raknának bele, akkor rögvest egy ilyen csini produktum 121gr CH-t tartalmazna és LASSÚ lehetne! 🙂 Ki mit szól? Így már ebédre kb. 35-40%-át megehetnénk egy normál kürtőskalácsnak. Azért itt is van apró-pici bökkenő, a Süssina nem karamellizálódik. Kívülre pedig elég szerencsés lenne az a bizonyos fincsi bevonat…

 

hurra-2

[su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/ingyen-letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#f42ca4″ color=”#faf291″ size=”17″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#f9de7e” desc=”az inzulinrezisztenseknek szóló információs anyagaim megtekintéséhez”]KATTINTS ide a[/su_button]

 

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Az előző kürtőskalácsos történetemet a Kürtőskalács fesztivállal kapcsolatban már olvashattad. Ha még nem ismered a sztorit, akkor IDE kattintva olvasd el egy hányatott IR-es első, bizakodó lépéseit a kürtőskalács élvezete felé.

A stóri ott folytatódik, hogy nem nyugodtam bele a sikertelenségembe és néhány napja a Vitéz Kürtős egyik pavilonjánál megkérdeztem, hogy hogy lehet, hogy nincs TK (teljes kiőrlésű) kürtőskalácsuk?! Erre nem csupán azt kaptam válaszként, hogy van, hanem azt is, hogy akár házhoz is szállítják. 😀 Öröm és bódottá!

ir barát kürtős kalács Mégsem elégedtem meg ennyivel, gyorsan rákerestem a Vitéz Kürtős honlapján az összetevőkre és Fitness Kürtőskalácsként rá is bukkantam. Sajnos az arányok és a szénhidráttartalom nem volt feltüntetve. Felhívtam őket és egy kedves hölgy felvilágosított, hogy fogalmuk sincs a szénhidrát tartalomról egy kalács esetében. Bumm!

I

…és sokkollak még – rizstej van benne, ami nekünk NEM jó. :-/

Azért a hölgytől megkaptam a receptet, és kiszámoltam a szénhidrát tartalmát a Vitéz Kürtős Fitness Kürtőskalácsának (kb. 250gr/db), amit a rizstej miatt erősen NEM javasolt ennünk, ha mégis valaki bevállalná (persze, tudom innen senki…, hogy csak elviekről lehet szó…), akkor  a gyümölcscukor tartalom miatt ne, mert ugye ez is CUKOR, tehát ezzel duplán NEM javasolt ennünk.

[su_note note_color=”#df9909″]Szóval az én számításaim szerint a kb. 250gr-os kürtős kalács kb. 345gr szénhidrátot tartalmaz. Ebben benne van, hogy sütés után/közben szintén ebbe a bizonyos gyümölcs CUKOR-ba forgatják.  UPDATE: A 345gr szénhidrát kürtőskalácsonként úgy jön ki, hogy a 250gr-os bevonat nélküli tésztában van kb. 145gr CH és a Vitéz Kürtősnél kb. szintén darabonként 20dkg cukrot számolnak a külső karamellizált mázra és a sütés utáni beleforgatásra. A 20dkg cukor, pedig 200gr színtiszta szénhidrát. A tészta és a cukros bevonat együtt pedig 345gr-ra rúg. (Csak a nem IR-esek miatt mondom, hogy ez a Ch mennyiség több, mint két teljes napunk (aki 160gr-on van) megengedett szénhidrát mennyiségét lefedné. 1db Kürtőskalács. Full éhenhalás!)[/su_note]

Elmélkedtem, hogy ha a gyümölcscukrot kicserélnénk mondjuk Süssinára (ami nem számolós tudtommal) és a rizstej helyett rendes tejet, netán tejszínt raknának bele, akkor rögvest egy ilyen csini produktum 121gr CH-t tartalmazna és LASSÚ lehetne! 🙂 Ki mit szól? Így már ebédre kb. 35-40%-át megehetnénk egy normál kürtőskalácsnak. Azért itt is van apró-pici bökkenő, a Süssina nem karamellizálódik. Kívülre pedig elég szerencsés lenne az a bizonyos fincsi bevonat…

 

hurra-2

[su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/ingyen-letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#f42ca4″ color=”#faf291″ size=”17″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#f9de7e” desc=”az inzulinrezisztenseknek szóló információs anyagaim megtekintéséhez”]KATTINTS ide a[/su_button]

 

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Az előző kürtőskalácsos történetemet a Kürtőskalács fesztivállal kapcsolatban már olvashattad. Ha még nem ismered a sztorit, akkor IDE kattintva olvasd el egy hányatott IR-es első, bizakodó lépéseit a kürtőskalács élvezete felé.

A stóri ott folytatódik, hogy nem nyugodtam bele a sikertelenségembe és néhány napja a Vitéz Kürtős egyik pavilonjánál megkérdeztem, hogy hogy lehet, hogy nincs TK (teljes kiőrlésű) kürtőskalácsuk?! Erre nem csupán azt kaptam válaszként, hogy van, hanem azt is, hogy akár házhoz is szállítják. 😀 Öröm és bódottá!

ir barát kürtős kalács Mégsem elégedtem meg ennyivel, gyorsan rákerestem a Vitéz Kürtős honlapján az összetevőkre és Fitness Kürtőskalácsként rá is bukkantam. Sajnos az arányok és a szénhidráttartalom nem volt feltüntetve. Felhívtam őket és egy kedves hölgy felvilágosított, hogy fogalmuk sincs a szénhidrát tartalomról egy kalács esetében. Bumm!

I

…és sokkollak még – rizstej van benne, ami nekünk NEM jó. :-/

Azért a hölgytől megkaptam a receptet, és kiszámoltam a szénhidrát tartalmát a Vitéz Kürtős Fitness Kürtőskalácsának (kb. 250gr/db), amit a rizstej miatt erősen NEM javasolt ennünk, ha mégis valaki bevállalná (persze, tudom innen senki…, hogy csak elviekről lehet szó…), akkor  a gyümölcscukor tartalom miatt ne, mert ugye ez is CUKOR, tehát ezzel duplán NEM javasolt ennünk.

[su_note note_color=”#df9909″]Szóval az én számításaim szerint a kb. 250gr-os kürtős kalács kb. 345gr szénhidrátot tartalmaz. Ebben benne van, hogy sütés után/közben szintén ebbe a bizonyos gyümölcs CUKOR-ba forgatják.  UPDATE: A 345gr szénhidrát kürtőskalácsonként úgy jön ki, hogy a 250gr-os bevonat nélküli tésztában van kb. 145gr CH és a Vitéz Kürtősnél kb. szintén darabonként 20dkg cukrot számolnak a külső karamellizált mázra és a sütés utáni beleforgatásra. A 20dkg cukor, pedig 200gr színtiszta szénhidrát. A tészta és a cukros bevonat együtt pedig 345gr-ra rúg. (Csak a nem IR-esek miatt mondom, hogy ez a Ch mennyiség több, mint két teljes napunk (aki 160gr-on van) megengedett szénhidrát mennyiségét lefedné. 1db Kürtőskalács. Full éhenhalás!)[/su_note]

Elmélkedtem, hogy ha a gyümölcscukrot kicserélnénk mondjuk Süssinára (ami nem számolós tudtommal) és a rizstej helyett rendes tejet, netán tejszínt raknának bele, akkor rögvest egy ilyen csini produktum 121gr CH-t tartalmazna és LASSÚ lehetne! 🙂 Ki mit szól? Így már ebédre kb. 35-40%-át megehetnénk egy normál kürtőskalácsnak. Azért itt is van apró-pici bökkenő, a Süssina nem karamellizálódik. Kívülre pedig elég szerencsés lenne az a bizonyos fincsi bevonat…

 

hurra-2

[su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/ingyen-letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#f42ca4″ color=”#faf291″ size=”17″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#f9de7e” desc=”az inzulinrezisztenseknek szóló információs anyagaim megtekintéséhez”]KATTINTS ide a[/su_button]

 

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.