[su_heading size=”20″ margin=”30″]Mindkettőnket kilora meg lehet venni palacsintával. Imádjuk! Az utóbbi időben sokféle tésztával kísérleteztem, de ez a mostani végre A.-nak is bejött és nekem is megfelelt. [/su_heading]

Az itt leírt összetevőkből nekem 20 db palacsinta jött ki. Összesen töltelék nélkül, csak a tészta hozzávalóit kalkulálva úgy 950Ft a költség. A. kakaóval ette, én pedig a múltkor Aldiban vásárolt xilites eperlekvárral.

Egy palacsintasütővel sütöttem, így kb. 1 órát álltam föltötte.

Ha jól számoltam a szénhidrát tartalma az egész mutatványnak 239,2 gr Ch. Ennek megfelelően, egy db töltelék nélküli, kopasz palacsintára 11,96gr szénhidrátot kalkuláltam. Ez köszönhető annak is, hogy a tejet teljes egészében tejszínnel helyettesítettem, amit vízzel hígítottam.

A hozzávalók: 

  • 240gr teljes kiőrlésű liszt (nekem most tönköly volt idehaza, abból készítettem és kifogástalan lett)
  • 160gr sima fehér liszt
  • 4db egész tojás
  • 1db 30%-os főző- és habtejszín (Millinek van ilyen. Isteni tejszínhabot lehet belőle készíteni!)
  • 9dl víz (5dl-el hígítottam a tejszínt és 4dl szénsavas víz kellett volna, de én ezt is sima vízzel készítettem)
  • 1 kiskanál só
  • 2dl oliva olaj (Ajándékba kaptam apuéktól és nagyon rákaptam. Sütik alá is ezt használom, de gondolom sima olajjal is pontosan ennyire lett volna jó a tészta.)

Inzulinrezisztenseknek palacsinta recept

A liszteket tálba tettem, összekevertem a sóval, beletettem az egész tojásokat és géppel elkezdtem összekeverni. A folyadékokat -tejszín, víz, olaj- apránként adagolva öntöttem hozzá, amíg teljesen egyenletes, sima masszát nem kaptam eredményül. Én most nem pihentettem, hanem azonnal elkezdtem sütni. Az első sütés előtt tettem a sütőbe egy kis olajat, utána már egyáltalán nem.

Tényleg szuper lágy tésztát kaptam, ami csak akkor szakadt el, ha bénáztam vagy türelmetlenkedtem.

 

Hacsavecz Beatrix, Betti

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

[su_heading size=”20″ margin=”30″]Mindkettőnket kilora meg lehet venni palacsintával. Imádjuk! Az utóbbi időben sokféle tésztával kísérleteztem, de ez a mostani végre A.-nak is bejött és nekem is megfelelt. [/su_heading]

Az itt leírt összetevőkből nekem 20 db palacsinta jött ki. Összesen töltelék nélkül, csak a tészta hozzávalóit kalkulálva úgy 950Ft a költség. A. kakaóval ette, én pedig a múltkor Aldiban vásárolt xilites eperlekvárral.

Egy palacsintasütővel sütöttem, így kb. 1 órát álltam föltötte.

Ha jól számoltam a szénhidrát tartalma az egész mutatványnak 239,2 gr Ch. Ennek megfelelően, egy db töltelék nélküli, kopasz palacsintára 11,96gr szénhidrátot kalkuláltam. Ez köszönhető annak is, hogy a tejet teljes egészében tejszínnel helyettesítettem, amit vízzel hígítottam.

A hozzávalók: 

  • 240gr teljes kiőrlésű liszt (nekem most tönköly volt idehaza, abból készítettem és kifogástalan lett)
  • 160gr sima fehér liszt
  • 4db egész tojás
  • 1db 30%-os főző- és habtejszín (Millinek van ilyen. Isteni tejszínhabot lehet belőle készíteni!)
  • 9dl víz (5dl-el hígítottam a tejszínt és 4dl szénsavas víz kellett volna, de én ezt is sima vízzel készítettem)
  • 1 kiskanál só
  • 2dl oliva olaj (Ajándékba kaptam apuéktól és nagyon rákaptam. Sütik alá is ezt használom, de gondolom sima olajjal is pontosan ennyire lett volna jó a tészta.)

Inzulinrezisztenseknek palacsinta recept

A liszteket tálba tettem, összekevertem a sóval, beletettem az egész tojásokat és géppel elkezdtem összekeverni. A folyadékokat -tejszín, víz, olaj- apránként adagolva öntöttem hozzá, amíg teljesen egyenletes, sima masszát nem kaptam eredményül. Én most nem pihentettem, hanem azonnal elkezdtem sütni. Az első sütés előtt tettem a sütőbe egy kis olajat, utána már egyáltalán nem.

Tényleg szuper lágy tésztát kaptam, ami csak akkor szakadt el, ha bénáztam vagy türelmetlenkedtem.

 

Hacsavecz Beatrix, Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

[su_heading size=”20″ margin=”30″]Mindkettőnket kilora meg lehet venni palacsintával. Imádjuk! Az utóbbi időben sokféle tésztával kísérleteztem, de ez a mostani végre A.-nak is bejött és nekem is megfelelt. [/su_heading]

Az itt leírt összetevőkből nekem 20 db palacsinta jött ki. Összesen töltelék nélkül, csak a tészta hozzávalóit kalkulálva úgy 950Ft a költség. A. kakaóval ette, én pedig a múltkor Aldiban vásárolt xilites eperlekvárral.

Egy palacsintasütővel sütöttem, így kb. 1 órát álltam föltötte.

Ha jól számoltam a szénhidrát tartalma az egész mutatványnak 239,2 gr Ch. Ennek megfelelően, egy db töltelék nélküli, kopasz palacsintára 11,96gr szénhidrátot kalkuláltam. Ez köszönhető annak is, hogy a tejet teljes egészében tejszínnel helyettesítettem, amit vízzel hígítottam.

A hozzávalók: 

  • 240gr teljes kiőrlésű liszt (nekem most tönköly volt idehaza, abból készítettem és kifogástalan lett)
  • 160gr sima fehér liszt
  • 4db egész tojás
  • 1db 30%-os főző- és habtejszín (Millinek van ilyen. Isteni tejszínhabot lehet belőle készíteni!)
  • 9dl víz (5dl-el hígítottam a tejszínt és 4dl szénsavas víz kellett volna, de én ezt is sima vízzel készítettem)
  • 1 kiskanál só
  • 2dl oliva olaj (Ajándékba kaptam apuéktól és nagyon rákaptam. Sütik alá is ezt használom, de gondolom sima olajjal is pontosan ennyire lett volna jó a tészta.)

Inzulinrezisztenseknek palacsinta recept

A liszteket tálba tettem, összekevertem a sóval, beletettem az egész tojásokat és géppel elkezdtem összekeverni. A folyadékokat -tejszín, víz, olaj- apránként adagolva öntöttem hozzá, amíg teljesen egyenletes, sima masszát nem kaptam eredményül. Én most nem pihentettem, hanem azonnal elkezdtem sütni. Az első sütés előtt tettem a sütőbe egy kis olajat, utána már egyáltalán nem.

Tényleg szuper lágy tésztát kaptam, ami csak akkor szakadt el, ha bénáztam vagy türelmetlenkedtem.

 

Hacsavecz Beatrix, Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.