Ritkán kívánok meg süteményt, szerencsére. Mégis múlt szombaton, amikor családilag ünnepeltük apu 60. szülinapját a rétesnek nem tudtam ellenállni. A puha, kellemesen édes, sok-sok túróval töltött rétest meg kellett kóstolnom. Mit megkóstolni, azt hiszem 2 túrós és 3 meggyes szenderült jobb létre a pocakomban. Így igazából már elő lett készítve a talaj a hétfői találkozásomnak a teljes kiőrlésű réteslappal. Posztoltam is akkor az örömömről 🙂 

Alig vártam az első szabad délutánom, hogy nekilássak az elképzelt túrósrétes elkészítésének. A tapasztaltabb kolléganőket persze előtte meginterjúvoltam, hogy pontosan mit is takar ez a réteskészítés…

Tényleg szuper gyors volt, és véleményem szerint ch szegény is. Így csináltam:

  1. A teljeskiőrlésű lisztből készült réteslapokat kivettem a hűtőből pár percre.
  2. 200 fokra előmelegítettem a sütőt – nekem légkeveréses van.
  3. Egy tiszta konyharuhára kiterítettem egy adag réteslapot (ez kettő lapból áll)
  4. Laponként megkentem olíva olajjal
  5. Elkészítettem a túrótölteléket – 900gr túróba tettem vanília aromát, érzés szerint Süssina édesítőt, 2 egész tojást ( a fentebb említett tapasztaltabb kolléganők szerint csak a sárgáját kellett volna beletennem) és néhány evőkanál tejfölt.
  6. Az olíva olajjal megkent lapot megszórtam egy marék zabpehellyel (ez azért kellett, hogy a tejfölből és a túróból sütés közben kisülő nedvességet magába szívja).
  7. Körülbelül 5cm távolságra a réteslap szélétől egy csíkban leraktam a túró tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekertem.
  8. Beletettem a sütőpapírral kibélelt tepsibe és még 2 x megismételtem az olajozás, zabpehely, töltés, tekerés folyamatot.
Rétes teljeskiőrlésű lisztből
Rétes teljeskiőrlésű lisztből

Mielőtt betettem a sütőbe még picit megkentem tejföllel a hurkák tetejét. Körülbelül 25 perc alatt sült annyira pirosra, ahogy a képen is látszik.

[su_carousel source=”media: 282″ link=”image” width=”560″ height=”320″ items=”1″ autoplay=”0″ speed=”0″]

 

[su_table]

Hasznos adatok:
Elkészítési idő: Előkészítés: 20perc + Sütés 20perc
Ch típus: lassú
Ch tartalom: 152,2gr
Kcal: 1.342kcal

[/su_table]

UP DATE: 2017.12.21-én! Az itt is hivatkozott Tante Fanny teljeskiőrlésű rétes tésztája 2,2 gr glükózszirupot tartalmaz. Vásárlásnál figyeljetek és csak azt az élelmiszert vegyétek meg, ami illeszkedik az étrendetekhez!

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Ritkán kívánok meg süteményt, szerencsére. Mégis múlt szombaton, amikor családilag ünnepeltük apu 60. szülinapját a rétesnek nem tudtam ellenállni. A puha, kellemesen édes, sok-sok túróval töltött rétest meg kellett kóstolnom. Mit megkóstolni, azt hiszem 2 túrós és 3 meggyes szenderült jobb létre a pocakomban. Így igazából már elő lett készítve a talaj a hétfői találkozásomnak a teljes kiőrlésű réteslappal. Posztoltam is akkor az örömömről 🙂 

Alig vártam az első szabad délutánom, hogy nekilássak az elképzelt túrósrétes elkészítésének. A tapasztaltabb kolléganőket persze előtte meginterjúvoltam, hogy pontosan mit is takar ez a réteskészítés…

Tényleg szuper gyors volt, és véleményem szerint ch szegény is. Így csináltam:

  1. A teljeskiőrlésű lisztből készült réteslapokat kivettem a hűtőből pár percre.
  2. 200 fokra előmelegítettem a sütőt – nekem légkeveréses van.
  3. Egy tiszta konyharuhára kiterítettem egy adag réteslapot (ez kettő lapból áll)
  4. Laponként megkentem olíva olajjal
  5. Elkészítettem a túrótölteléket – 900gr túróba tettem vanília aromát, érzés szerint Süssina édesítőt, 2 egész tojást ( a fentebb említett tapasztaltabb kolléganők szerint csak a sárgáját kellett volna beletennem) és néhány evőkanál tejfölt.
  6. Az olíva olajjal megkent lapot megszórtam egy marék zabpehellyel (ez azért kellett, hogy a tejfölből és a túróból sütés közben kisülő nedvességet magába szívja).
  7. Körülbelül 5cm távolságra a réteslap szélétől egy csíkban leraktam a túró tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekertem.
  8. Beletettem a sütőpapírral kibélelt tepsibe és még 2 x megismételtem az olajozás, zabpehely, töltés, tekerés folyamatot.
Rétes teljeskiőrlésű lisztből
Rétes teljeskiőrlésű lisztből

Mielőtt betettem a sütőbe még picit megkentem tejföllel a hurkák tetejét. Körülbelül 25 perc alatt sült annyira pirosra, ahogy a képen is látszik.

[su_carousel source=”media: 282″ link=”image” width=”560″ height=”320″ items=”1″ autoplay=”0″ speed=”0″]

 

[su_table]

Hasznos adatok:
Elkészítési idő: Előkészítés: 20perc + Sütés 20perc
Ch típus: lassú
Ch tartalom: 152,2gr
Kcal: 1.342kcal

[/su_table]

UP DATE: 2017.12.21-én! Az itt is hivatkozott Tante Fanny teljeskiőrlésű rétes tésztája 2,2 gr glükózszirupot tartalmaz. Vásárlásnál figyeljetek és csak azt az élelmiszert vegyétek meg, ami illeszkedik az étrendetekhez!

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Ritkán kívánok meg süteményt, szerencsére. Mégis múlt szombaton, amikor családilag ünnepeltük apu 60. szülinapját a rétesnek nem tudtam ellenállni. A puha, kellemesen édes, sok-sok túróval töltött rétest meg kellett kóstolnom. Mit megkóstolni, azt hiszem 2 túrós és 3 meggyes szenderült jobb létre a pocakomban. Így igazából már elő lett készítve a talaj a hétfői találkozásomnak a teljes kiőrlésű réteslappal. Posztoltam is akkor az örömömről 🙂 

Alig vártam az első szabad délutánom, hogy nekilássak az elképzelt túrósrétes elkészítésének. A tapasztaltabb kolléganőket persze előtte meginterjúvoltam, hogy pontosan mit is takar ez a réteskészítés…

Tényleg szuper gyors volt, és véleményem szerint ch szegény is. Így csináltam:

  1. A teljeskiőrlésű lisztből készült réteslapokat kivettem a hűtőből pár percre.
  2. 200 fokra előmelegítettem a sütőt – nekem légkeveréses van.
  3. Egy tiszta konyharuhára kiterítettem egy adag réteslapot (ez kettő lapból áll)
  4. Laponként megkentem olíva olajjal
  5. Elkészítettem a túrótölteléket – 900gr túróba tettem vanília aromát, érzés szerint Süssina édesítőt, 2 egész tojást ( a fentebb említett tapasztaltabb kolléganők szerint csak a sárgáját kellett volna beletennem) és néhány evőkanál tejfölt.
  6. Az olíva olajjal megkent lapot megszórtam egy marék zabpehellyel (ez azért kellett, hogy a tejfölből és a túróból sütés közben kisülő nedvességet magába szívja).
  7. Körülbelül 5cm távolságra a réteslap szélétől egy csíkban leraktam a túró tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekertem.
  8. Beletettem a sütőpapírral kibélelt tepsibe és még 2 x megismételtem az olajozás, zabpehely, töltés, tekerés folyamatot.
Rétes teljeskiőrlésű lisztből
Rétes teljeskiőrlésű lisztből

Mielőtt betettem a sütőbe még picit megkentem tejföllel a hurkák tetejét. Körülbelül 25 perc alatt sült annyira pirosra, ahogy a képen is látszik.

[su_carousel source=”media: 282″ link=”image” width=”560″ height=”320″ items=”1″ autoplay=”0″ speed=”0″]

 

[su_table]

Hasznos adatok:
Elkészítési idő: Előkészítés: 20perc + Sütés 20perc
Ch típus: lassú
Ch tartalom: 152,2gr
Kcal: 1.342kcal

[/su_table]

UP DATE: 2017.12.21-én! Az itt is hivatkozott Tante Fanny teljeskiőrlésű rétes tésztája 2,2 gr glükózszirupot tartalmaz. Vásárlásnál figyeljetek és csak azt az élelmiszert vegyétek meg, ami illeszkedik az étrendetekhez!

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.