Ezt a puha kakaós csigát sütéssel együtt kb. 30 perc alatt tudod elkészíteni.
A tésztához:
A kakaós töltelékhez:
A tészta összetevőit összegyúrom, amíg egy teljesen egységes tésztát nem kapok.
Ezt követően kinyújtom egy szilikon nyújtó kendőn a lehető legvékonyabbra.
Közben az olvaszott vajat, a csipet sót, az édesítőt és a kakaót összekeverem és szépen elterítem a kinyújtott tésztán.
A szilikon kendő segítségével könnyedén feltekerem, szinte egyáltalán nem kell liszt az elválasztáshoz, mert a szilikontól könnyedén elválik a puha tészta.
A feltekerés után jön a legnehezebb rész, nekem ez volt az, kb. újjnyi vastag szeletekre kell vágni a rudat. Nyeklett, csuklott a puha tészta. Egy idő után feladtam, hogy szép kerek kakaós csigákat formázzak és kicsit nyomikák lettek, ahogy a képen is láthatod.
Aztán sütés közben szépen kikupálódtak, tehát egyáltalán nem baj, hogy nem kerekítettem tovább őket. 🙂
A tepsibe rakosgatást követően megkentem mindegyik csiga tetejét tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem őket.
Finom lett és még másnap is puha maradt. A 3. napot nem élte meg, így arról nem tudok beszámolni.
A tészta eredeti receptjét Hangodi Ágnesnél olvastam pizza tésztaként, amit több alkalommal el is készítettem és valami fantasztikus lyukacsos pizza tésztát kaptam eredményül. Ezért is vettem alapul a kakós csigához. Csupán annyit módosítottam rajta, hogy az eredetihez képest kevesebb sót tettem bele és valamennyi édesítőt, hogy kicsit édeskés legyen az eredmény. Nem csalódtam. Nagyon finom lett! 🙂
Néhány hete kezdődött ez a törekvésem, amikor a Bullet Journalom menü tervezőjét megosztottam az Instagram oldalamon és nagy sikere lett, hogy egy picit ki volt csinosítva.
Kedvem leltem benne én is, hogy összefűzzem a kedvteléseimet.
Ennek egyik ereménye, hogy most a kakaós csiga receptet ebben a formában is elkészítettem.
Örülnék ha megosztanád velem, ha tetszik mert az további illusztrációkra sarkallna!
Kipróbáltad a receptet, tetszett? Oszd meg másokkal is!
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Ezt a puha kakaós csigát sütéssel együtt kb. 30 perc alatt tudod elkészíteni.
A tésztához:
A kakaós töltelékhez:
A tészta összetevőit összegyúrom, amíg egy teljesen egységes tésztát nem kapok.
Ezt követően kinyújtom egy szilikon nyújtó kendőn a lehető legvékonyabbra.
Közben az olvaszott vajat, a csipet sót, az édesítőt és a kakaót összekeverem és szépen elterítem a kinyújtott tésztán.
A szilikon kendő segítségével könnyedén feltekerem, szinte egyáltalán nem kell liszt az elválasztáshoz, mert a szilikontól könnyedén elválik a puha tészta.
A feltekerés után jön a legnehezebb rész, nekem ez volt az, kb. újjnyi vastag szeletekre kell vágni a rudat. Nyeklett, csuklott a puha tészta. Egy idő után feladtam, hogy szép kerek kakaós csigákat formázzak és kicsit nyomikák lettek, ahogy a képen is láthatod.
Aztán sütés közben szépen kikupálódtak, tehát egyáltalán nem baj, hogy nem kerekítettem tovább őket. 🙂
A tepsibe rakosgatást követően megkentem mindegyik csiga tetejét tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem őket.
Finom lett és még másnap is puha maradt. A 3. napot nem élte meg, így arról nem tudok beszámolni.
A tészta eredeti receptjét Hangodi Ágnesnél olvastam pizza tésztaként, amit több alkalommal el is készítettem és valami fantasztikus lyukacsos pizza tésztát kaptam eredményül. Ezért is vettem alapul a kakós csigához. Csupán annyit módosítottam rajta, hogy az eredetihez képest kevesebb sót tettem bele és valamennyi édesítőt, hogy kicsit édeskés legyen az eredmény. Nem csalódtam. Nagyon finom lett! 🙂
Néhány hete kezdődött ez a törekvésem, amikor a Bullet Journalom menü tervezőjét megosztottam az Instagram oldalamon és nagy sikere lett, hogy egy picit ki volt csinosítva.
Kedvem leltem benne én is, hogy összefűzzem a kedvteléseimet.
Ennek egyik ereménye, hogy most a kakaós csiga receptet ebben a formában is elkészítettem.
Örülnék ha megosztanád velem, ha tetszik mert az további illusztrációkra sarkallna!
Kipróbáltad a receptet, tetszett? Oszd meg másokkal is!
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Ezt a puha kakaós csigát sütéssel együtt kb. 30 perc alatt tudod elkészíteni.
A tésztához:
A kakaós töltelékhez:
A tészta összetevőit összegyúrom, amíg egy teljesen egységes tésztát nem kapok.
Ezt követően kinyújtom egy szilikon nyújtó kendőn a lehető legvékonyabbra.
Közben az olvaszott vajat, a csipet sót, az édesítőt és a kakaót összekeverem és szépen elterítem a kinyújtott tésztán.
A szilikon kendő segítségével könnyedén feltekerem, szinte egyáltalán nem kell liszt az elválasztáshoz, mert a szilikontól könnyedén elválik a puha tészta.
A feltekerés után jön a legnehezebb rész, nekem ez volt az, kb. újjnyi vastag szeletekre kell vágni a rudat. Nyeklett, csuklott a puha tészta. Egy idő után feladtam, hogy szép kerek kakaós csigákat formázzak és kicsit nyomikák lettek, ahogy a képen is láthatod.
Aztán sütés közben szépen kikupálódtak, tehát egyáltalán nem baj, hogy nem kerekítettem tovább őket. 🙂
A tepsibe rakosgatást követően megkentem mindegyik csiga tetejét tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem őket.
Finom lett és még másnap is puha maradt. A 3. napot nem élte meg, így arról nem tudok beszámolni.
A tészta eredeti receptjét Hangodi Ágnesnél olvastam pizza tésztaként, amit több alkalommal el is készítettem és valami fantasztikus lyukacsos pizza tésztát kaptam eredményül. Ezért is vettem alapul a kakós csigához. Csupán annyit módosítottam rajta, hogy az eredetihez képest kevesebb sót tettem bele és valamennyi édesítőt, hogy kicsit édeskés legyen az eredmény. Nem csalódtam. Nagyon finom lett! 🙂
Néhány hete kezdődött ez a törekvésem, amikor a Bullet Journalom menü tervezőjét megosztottam az Instagram oldalamon és nagy sikere lett, hogy egy picit ki volt csinosítva.
Kedvem leltem benne én is, hogy összefűzzem a kedvteléseimet.
Ennek egyik ereménye, hogy most a kakaós csiga receptet ebben a formában is elkészítettem.
Örülnék ha megosztanád velem, ha tetszik mert az további illusztrációkra sarkallna!
Kipróbáltad a receptet, tetszett? Oszd meg másokkal is!
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu |
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke,
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.