Kakaós csiga hozzávalói:

Ezt a puha kakaós csigát sütéssel együtt kb. 30 perc alatt tudod elkészíteni.

A tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 0,5 dl víz
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 25 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • édesítő ízlés szerint
  • + tojásfehérje a kenéshez

A kakaós töltelékhez:

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • édesítő ízlés szerint
  • egy csipet só
Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2

Elkészítés:

A tészta összetevőit összegyúrom, amíg egy teljesen egységes tésztát nem kapok. 

Ezt követően kinyújtom egy szilikon nyújtó kendőn a lehető legvékonyabbra. 

Közben az olvaszott vajat, a csipet sót, az édesítőt és a kakaót összekeverem és szépen elterítem a kinyújtott tésztán. 

A szilikon kendő segítségével könnyedén feltekerem, szinte egyáltalán nem kell liszt az elválasztáshoz, mert a szilikontól könnyedén elválik a puha tészta. 

Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek

A feltekerés után jön a legnehezebb rész, nekem ez volt az, kb. újjnyi vastag szeletekre kell vágni a rudat. Nyeklett, csuklott a puha tészta. Egy idő után feladtam, hogy szép kerek kakaós csigákat formázzak és kicsit nyomikák lettek, ahogy a képen is láthatod. 

Aztán sütés közben szépen kikupálódtak, tehát egyáltalán nem baj, hogy nem kerekítettem tovább őket. 🙂 

A tepsibe rakosgatást követően megkentem mindegyik csiga tetejét tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem őket. 

Finom lett és még másnap is puha maradt. A 3. napot nem élte meg, így arról nem tudok beszámolni. 

A tészta eredeti receptjét Hangodi Ágnesnél olvastam pizza tésztaként, amit több alkalommal el is készítettem és valami fantasztikus lyukacsos pizza tésztát kaptam eredményül. Ezért is vettem alapul a kakós csigához. Csupán annyit módosítottam rajta, hogy az eredetihez képest kevesebb sót tettem bele és valamennyi édesítőt, hogy kicsit édeskés legyen az eredmény. Nem csalódtam. Nagyon finom lett! 🙂

Recept illusztrálva:

Néhány hete kezdődött ez a törekvésem, amikor a Bullet Journalom menü tervezőjét megosztottam az Instagram oldalamon és nagy sikere lett, hogy egy picit ki volt csinosítva.

Kedvem leltem benne én is, hogy összefűzzem a kedvteléseimet.

Ennek egyik ereménye, hogy most a kakaós csiga receptet ebben a formában is elkészítettem. 

Örülnék ha megosztanád velem, ha tetszik mert az további illusztrációkra sarkallna! 

Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2(2)
Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2(3)
Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből kelesztés nélkül (1)

Kipróbáltad a receptet, tetszett? Oszd meg másokkal is! 

Hacsavecz Beatrix, Betti

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Kakaós csiga hozzávalói:

Ezt a puha kakaós csigát sütéssel együtt kb. 30 perc alatt tudod elkészíteni.

A tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 0,5 dl víz
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 25 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • édesítő ízlés szerint
  • + tojásfehérje a kenéshez

A kakaós töltelékhez:

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • édesítő ízlés szerint
  • egy csipet só
Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2

Elkészítés:

A tészta összetevőit összegyúrom, amíg egy teljesen egységes tésztát nem kapok. 

Ezt követően kinyújtom egy szilikon nyújtó kendőn a lehető legvékonyabbra. 

Közben az olvaszott vajat, a csipet sót, az édesítőt és a kakaót összekeverem és szépen elterítem a kinyújtott tésztán. 

A szilikon kendő segítségével könnyedén feltekerem, szinte egyáltalán nem kell liszt az elválasztáshoz, mert a szilikontól könnyedén elválik a puha tészta. 

Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek

A feltekerés után jön a legnehezebb rész, nekem ez volt az, kb. újjnyi vastag szeletekre kell vágni a rudat. Nyeklett, csuklott a puha tészta. Egy idő után feladtam, hogy szép kerek kakaós csigákat formázzak és kicsit nyomikák lettek, ahogy a képen is láthatod. 

Aztán sütés közben szépen kikupálódtak, tehát egyáltalán nem baj, hogy nem kerekítettem tovább őket. 🙂 

A tepsibe rakosgatást követően megkentem mindegyik csiga tetejét tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem őket. 

Finom lett és még másnap is puha maradt. A 3. napot nem élte meg, így arról nem tudok beszámolni. 

A tészta eredeti receptjét Hangodi Ágnesnél olvastam pizza tésztaként, amit több alkalommal el is készítettem és valami fantasztikus lyukacsos pizza tésztát kaptam eredményül. Ezért is vettem alapul a kakós csigához. Csupán annyit módosítottam rajta, hogy az eredetihez képest kevesebb sót tettem bele és valamennyi édesítőt, hogy kicsit édeskés legyen az eredmény. Nem csalódtam. Nagyon finom lett! 🙂

Recept illusztrálva:

Néhány hete kezdődött ez a törekvésem, amikor a Bullet Journalom menü tervezőjét megosztottam az Instagram oldalamon és nagy sikere lett, hogy egy picit ki volt csinosítva.

Kedvem leltem benne én is, hogy összefűzzem a kedvteléseimet.

Ennek egyik ereménye, hogy most a kakaós csiga receptet ebben a formában is elkészítettem. 

Örülnék ha megosztanád velem, ha tetszik mert az további illusztrációkra sarkallna! 

Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2(2)
Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2(3)
Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből kelesztés nélkül (1)

Kipróbáltad a receptet, tetszett? Oszd meg másokkal is! 

Hacsavecz Beatrix, Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Kakaós csiga hozzávalói:

Ezt a puha kakaós csigát sütéssel együtt kb. 30 perc alatt tudod elkészíteni.

A tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 0,5 dl víz
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 25 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • édesítő ízlés szerint
  • + tojásfehérje a kenéshez

A kakaós töltelékhez:

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • édesítő ízlés szerint
  • egy csipet só
Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2

Elkészítés:

A tészta összetevőit összegyúrom, amíg egy teljesen egységes tésztát nem kapok. 

Ezt követően kinyújtom egy szilikon nyújtó kendőn a lehető legvékonyabbra. 

Közben az olvaszott vajat, a csipet sót, az édesítőt és a kakaót összekeverem és szépen elterítem a kinyújtott tésztán. 

A szilikon kendő segítségével könnyedén feltekerem, szinte egyáltalán nem kell liszt az elválasztáshoz, mert a szilikontól könnyedén elválik a puha tészta. 

Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek

A feltekerés után jön a legnehezebb rész, nekem ez volt az, kb. újjnyi vastag szeletekre kell vágni a rudat. Nyeklett, csuklott a puha tészta. Egy idő után feladtam, hogy szép kerek kakaós csigákat formázzak és kicsit nyomikák lettek, ahogy a képen is láthatod. 

Aztán sütés közben szépen kikupálódtak, tehát egyáltalán nem baj, hogy nem kerekítettem tovább őket. 🙂 

A tepsibe rakosgatást követően megkentem mindegyik csiga tetejét tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem őket. 

Finom lett és még másnap is puha maradt. A 3. napot nem élte meg, így arról nem tudok beszámolni. 

A tészta eredeti receptjét Hangodi Ágnesnél olvastam pizza tésztaként, amit több alkalommal el is készítettem és valami fantasztikus lyukacsos pizza tésztát kaptam eredményül. Ezért is vettem alapul a kakós csigához. Csupán annyit módosítottam rajta, hogy az eredetihez képest kevesebb sót tettem bele és valamennyi édesítőt, hogy kicsit édeskés legyen az eredmény. Nem csalódtam. Nagyon finom lett! 🙂

Recept illusztrálva:

Néhány hete kezdődött ez a törekvésem, amikor a Bullet Journalom menü tervezőjét megosztottam az Instagram oldalamon és nagy sikere lett, hogy egy picit ki volt csinosítva.

Kedvem leltem benne én is, hogy összefűzzem a kedvteléseimet.

Ennek egyik ereménye, hogy most a kakaós csiga receptet ebben a formában is elkészítettem. 

Örülnék ha megosztanád velem, ha tetszik mert az további illusztrációkra sarkallna! 

Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2(2)
Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből inzulinrezisztenseknek 2(3)
Kakaós csiga teljeskiőrlésű lisztből kelesztés nélkül (1)

Kipróbáltad a receptet, tetszett? Oszd meg másokkal is! 

Hacsavecz Beatrix, Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.