Bátran mondhatom, hogy a június 22-től a Magyar Élelmiszerkönyvben életbe lépő változások nekünk inzulinrezisztenseknek, életmódváltóknak és a velünk együtt élőknek megkönnyíti az életét.

Megszámlálhatatlan alkalommal keveredtem családtagommal abba a helyzetbe, hogy a kizárólag nekem vásárolt teljeskiőrlésűnek elnevezett kenyeret vissza kellett utasítanom, mert az összetételt megvizsgálva kiderült, hogy bizony tk lisztet csak nyomokban tartalmaz az elvileg teljeskiőrlésű kenyér.

Kedvező változások a pékáruk szabályozásában
Kedvező változások a pékáruk szabályozásában

Vagy hányszor linkeltem be inzulinrezisztens csoportokba segítségként, hogy az istenkirály tk croissant, az bizony csupán a neve szerint az, egyébként a fő összetevője a fehérliszt. :-/

A bolti bogarászásokról nem is beszélve. Volt, hogy a boltvezető szaladt a pékhez megtudakolni, hogy vajon hány % teljeskiőrlésű lisztet tartalmaz az adott termék. Nagyon kellemetlen volt számomra ilyesmiről faggatóznom. Pláne, amikor láttam a bolti alkalmazott tanácstalanságát és a ki nem mondott kérdést: Miféle ellenőr lehetek én?

Ennek szerencsére vége a most bevezetésre kerülő változással.

[su_frame][su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Hogy mi volt eddig?! [su_spacer]Naptáram[/su_spacer]A kenyerek és pékáruk összetételeit tartalmazó címkét kellett górcső alá venni és, ha első helyen a teljeskiőrlésű liszt szerepelt összetevőként, akkor bátran megvehettük magunknak, mert ebben az esetben ebből tartalmazta a legtöbbet a termék az összes felsorolt összetevő közül. [su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Sok csomagolatlan termék vásárlása előtt az alkalmazottat kellett néha szó szerint faggatni az összetevőkről és azok arányáról. Ez egyik résztvevőnek sem kellemes, de azért hozzá lehet szokni. [su_spacer]Naptáram[/su_spacer][/su_frame][su_spacer]Naptáram[/su_spacer]

[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Inzulinrezisztensek szempontjából két igen fontos dolog van:
  • Az egyik, hogy azokon a kenyereken, pékárukon, amin teljeskiőrlésű elnevezés látható, azoknak valóban minimum 60%-ban teljekiőrlésű lisztet kell tartalmaznia. (Ez a határ a változás előtt 5%-nál volt meghatározva.)
  • A másik, hogy a csomagolatlan termékek esetében is kötelező a vásárlás helyén feltüntetni a pontos összetételt.

Öleléssel,

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Bátran mondhatom, hogy a június 22-től a Magyar Élelmiszerkönyvben életbe lépő változások nekünk inzulinrezisztenseknek, életmódváltóknak és a velünk együtt élőknek megkönnyíti az életét.

Megszámlálhatatlan alkalommal keveredtem családtagommal abba a helyzetbe, hogy a kizárólag nekem vásárolt teljeskiőrlésűnek elnevezett kenyeret vissza kellett utasítanom, mert az összetételt megvizsgálva kiderült, hogy bizony tk lisztet csak nyomokban tartalmaz az elvileg teljeskiőrlésű kenyér.

Kedvező változások a pékáruk szabályozásában
Kedvező változások a pékáruk szabályozásában

Vagy hányszor linkeltem be inzulinrezisztens csoportokba segítségként, hogy az istenkirály tk croissant, az bizony csupán a neve szerint az, egyébként a fő összetevője a fehérliszt. :-/

A bolti bogarászásokról nem is beszélve. Volt, hogy a boltvezető szaladt a pékhez megtudakolni, hogy vajon hány % teljeskiőrlésű lisztet tartalmaz az adott termék. Nagyon kellemetlen volt számomra ilyesmiről faggatóznom. Pláne, amikor láttam a bolti alkalmazott tanácstalanságát és a ki nem mondott kérdést: Miféle ellenőr lehetek én?

Ennek szerencsére vége a most bevezetésre kerülő változással.

[su_frame][su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Hogy mi volt eddig?! [su_spacer]Naptáram[/su_spacer]A kenyerek és pékáruk összetételeit tartalmazó címkét kellett górcső alá venni és, ha első helyen a teljeskiőrlésű liszt szerepelt összetevőként, akkor bátran megvehettük magunknak, mert ebben az esetben ebből tartalmazta a legtöbbet a termék az összes felsorolt összetevő közül. [su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Sok csomagolatlan termék vásárlása előtt az alkalmazottat kellett néha szó szerint faggatni az összetevőkről és azok arányáról. Ez egyik résztvevőnek sem kellemes, de azért hozzá lehet szokni. [su_spacer]Naptáram[/su_spacer][/su_frame][su_spacer]Naptáram[/su_spacer]

[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Inzulinrezisztensek szempontjából két igen fontos dolog van:
  • Az egyik, hogy azokon a kenyereken, pékárukon, amin teljeskiőrlésű elnevezés látható, azoknak valóban minimum 60%-ban teljekiőrlésű lisztet kell tartalmaznia. (Ez a határ a változás előtt 5%-nál volt meghatározva.)
  • A másik, hogy a csomagolatlan termékek esetében is kötelező a vásárlás helyén feltüntetni a pontos összetételt.

Öleléssel,

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Bátran mondhatom, hogy a június 22-től a Magyar Élelmiszerkönyvben életbe lépő változások nekünk inzulinrezisztenseknek, életmódváltóknak és a velünk együtt élőknek megkönnyíti az életét.

Megszámlálhatatlan alkalommal keveredtem családtagommal abba a helyzetbe, hogy a kizárólag nekem vásárolt teljeskiőrlésűnek elnevezett kenyeret vissza kellett utasítanom, mert az összetételt megvizsgálva kiderült, hogy bizony tk lisztet csak nyomokban tartalmaz az elvileg teljeskiőrlésű kenyér.

Kedvező változások a pékáruk szabályozásában
Kedvező változások a pékáruk szabályozásában

Vagy hányszor linkeltem be inzulinrezisztens csoportokba segítségként, hogy az istenkirály tk croissant, az bizony csupán a neve szerint az, egyébként a fő összetevője a fehérliszt. :-/

A bolti bogarászásokról nem is beszélve. Volt, hogy a boltvezető szaladt a pékhez megtudakolni, hogy vajon hány % teljeskiőrlésű lisztet tartalmaz az adott termék. Nagyon kellemetlen volt számomra ilyesmiről faggatóznom. Pláne, amikor láttam a bolti alkalmazott tanácstalanságát és a ki nem mondott kérdést: Miféle ellenőr lehetek én?

Ennek szerencsére vége a most bevezetésre kerülő változással.

[su_frame][su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Hogy mi volt eddig?! [su_spacer]Naptáram[/su_spacer]A kenyerek és pékáruk összetételeit tartalmazó címkét kellett górcső alá venni és, ha első helyen a teljeskiőrlésű liszt szerepelt összetevőként, akkor bátran megvehettük magunknak, mert ebben az esetben ebből tartalmazta a legtöbbet a termék az összes felsorolt összetevő közül. [su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Sok csomagolatlan termék vásárlása előtt az alkalmazottat kellett néha szó szerint faggatni az összetevőkről és azok arányáról. Ez egyik résztvevőnek sem kellemes, de azért hozzá lehet szokni. [su_spacer]Naptáram[/su_spacer][/su_frame][su_spacer]Naptáram[/su_spacer]

[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Inzulinrezisztensek szempontjából két igen fontos dolog van:
  • Az egyik, hogy azokon a kenyereken, pékárukon, amin teljeskiőrlésű elnevezés látható, azoknak valóban minimum 60%-ban teljekiőrlésű lisztet kell tartalmaznia. (Ez a határ a változás előtt 5%-nál volt meghatározva.)
  • A másik, hogy a csomagolatlan termékek esetében is kötelező a vásárlás helyén feltüntetni a pontos összetételt.

Öleléssel,

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.