mandulás, parmezános zabkeksz recept inzulinrezisztenseknek

Kávé mellé ajánlom, vagyis én így próbáltam és valami fantasztikus ízorgia lett az eredmény. De el tudom képzelni, hogy hűsítő mentateával is szépen kijön az íze. 🙂 Nem csak azért írom, mert nagyon sok metám termett és elképzelésem sincs mit kezdhetnék vele teán kívül :-))) 

Mandulás, parmezános zabkeksz hozzávalói:

  • 20dkg apró szemű zabpehely, 
  • 7 dkg parmezán reszelve,
  • 5 dkg mandula durvára vágva, 
  • 2 evőkanál szezámmag,  
  • 8 dkg lágy vaj, vagy margarin
  • 1 fél tasak élesztő (lehet sütőpor is, csak én azt nem szeretem, mert felfúj), 
  • 1 tojás, 
  • fél teáskanál só, 
  • pici édesítő.

Munkaigény: ♥

Időigény: előkészítés: 20 perc, sütés: 30 perc.

Így készítem

Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és jól összekutyulom.  

Ezt követően kis golyókat formázok belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom. Villával, vagy kanállal meglapítom őket kicsit és 200 fokra előmelegített sütőben megsütöm 30 perc alatt. 

Állítólag sokáig eláll. Nálunk hamar elfogyott, így ezt a tudását nem tudta bemutatni nekünk 🙂 

Okozz örömet sütivel! 

Jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel, 

Betti

UI: Van már zabkeksz recept a blogon, ezt ITT találod.  

UI2: A recept eredetijét a Nők Lapja Konyha tavaszi számában találtam, ott mogyoróval készítették. Biztos az is finom 🙂 

Written by Betti

Leave a Comment