Munkaigény: ♥
Időigény: előkészítés: 15 perc,
kelesztés: 60-90 perc,
sütés: darabonként 2-3 perc.
Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és kézi dagasztóval összedagasztom. Szeretem addig dagasztani, amíg a tészta teljesen összeáll és szépen elválik a dagasztótál falától. Ha az élesztős verziót követem a receptben, akkor a megdagasztott tésztát lefedem és kelesztem kb. 2x-es nagyságúra 60-90 perc alatt. Ha nem teszek bele élesztőt – én így szeretem leginkább -, akkor a pihentetés ideje teljesen elhagyható.
Ezt követően cipókat formázok a teljes tésztamennyiségből, és egyesével olajos kézzel megformázom őket közepesen vékonyra: 2-5mm vastagságúra.
Felforrósítom az edényt, egy pici vajjal és 2-3 perc alatt kisütöm a lapos kenyereket. Az a legjobb, amikor itt-ott odakap a tészta, de közben meg puha marad (persze ez is teljesen szubjektív ;-D).
Ahogy a képen látszik, nem hagyományos feltétet készítettem hózzá: paradicsomot apróztam fel és fokhagymával, petrezselyemmel, sóval, olajjal ízesítettem. Ezt adtam kenceként a naan kenyér tetejére. Pompás reggeli született belőle!
Egészen oda nyúlik vissza, amikor Angliában egy eredeti pakisztáni étterembe voltam hivatalos és rábeszéltek sok egyéb különlegesség mellett a naan kenyérre. Ott annyira elnyerte a tetszésem, hogy azóta is azt az ízt keresem az itthoni naan bread-ekben is mindenütt.
Ez a recept, talán az eddigi összes közül a legközelebb áll a bennem élő emlékhez.
Sajnos az eredeti füstös-kemencés íz konyhai körülmények között nem előállítható, de így is igazán remek és egyszerű étel készülhet belőle akár inzulinrezisztens vagy, akár cukorbeteg és akkor is, ha az egészséges táplálkozás alapjait követed.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretettel,
Betti
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Munkaigény: ♥
Időigény: előkészítés: 15 perc,
kelesztés: 60-90 perc,
sütés: darabonként 2-3 perc.
Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és kézi dagasztóval összedagasztom. Szeretem addig dagasztani, amíg a tészta teljesen összeáll és szépen elválik a dagasztótál falától. Ha az élesztős verziót követem a receptben, akkor a megdagasztott tésztát lefedem és kelesztem kb. 2x-es nagyságúra 60-90 perc alatt. Ha nem teszek bele élesztőt – én így szeretem leginkább -, akkor a pihentetés ideje teljesen elhagyható.
Ezt követően cipókat formázok a teljes tésztamennyiségből, és egyesével olajos kézzel megformázom őket közepesen vékonyra: 2-5mm vastagságúra.
Felforrósítom az edényt, egy pici vajjal és 2-3 perc alatt kisütöm a lapos kenyereket. Az a legjobb, amikor itt-ott odakap a tészta, de közben meg puha marad (persze ez is teljesen szubjektív ;-D).
Ahogy a képen látszik, nem hagyományos feltétet készítettem hózzá: paradicsomot apróztam fel és fokhagymával, petrezselyemmel, sóval, olajjal ízesítettem. Ezt adtam kenceként a naan kenyér tetejére. Pompás reggeli született belőle!
Egészen oda nyúlik vissza, amikor Angliában egy eredeti pakisztáni étterembe voltam hivatalos és rábeszéltek sok egyéb különlegesség mellett a naan kenyérre. Ott annyira elnyerte a tetszésem, hogy azóta is azt az ízt keresem az itthoni naan bread-ekben is mindenütt.
Ez a recept, talán az eddigi összes közül a legközelebb áll a bennem élő emlékhez.
Sajnos az eredeti füstös-kemencés íz konyhai körülmények között nem előállítható, de így is igazán remek és egyszerű étel készülhet belőle akár inzulinrezisztens vagy, akár cukorbeteg és akkor is, ha az egészséges táplálkozás alapjait követed.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretettel,
Betti
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Munkaigény: ♥
Időigény: előkészítés: 15 perc,
kelesztés: 60-90 perc,
sütés: darabonként 2-3 perc.
Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és kézi dagasztóval összedagasztom. Szeretem addig dagasztani, amíg a tészta teljesen összeáll és szépen elválik a dagasztótál falától. Ha az élesztős verziót követem a receptben, akkor a megdagasztott tésztát lefedem és kelesztem kb. 2x-es nagyságúra 60-90 perc alatt. Ha nem teszek bele élesztőt – én így szeretem leginkább -, akkor a pihentetés ideje teljesen elhagyható.
Ezt követően cipókat formázok a teljes tésztamennyiségből, és egyesével olajos kézzel megformázom őket közepesen vékonyra: 2-5mm vastagságúra.
Felforrósítom az edényt, egy pici vajjal és 2-3 perc alatt kisütöm a lapos kenyereket. Az a legjobb, amikor itt-ott odakap a tészta, de közben meg puha marad (persze ez is teljesen szubjektív ;-D).
Ahogy a képen látszik, nem hagyományos feltétet készítettem hózzá: paradicsomot apróztam fel és fokhagymával, petrezselyemmel, sóval, olajjal ízesítettem. Ezt adtam kenceként a naan kenyér tetejére. Pompás reggeli született belőle!
Egészen oda nyúlik vissza, amikor Angliában egy eredeti pakisztáni étterembe voltam hivatalos és rábeszéltek sok egyéb különlegesség mellett a naan kenyérre. Ott annyira elnyerte a tetszésem, hogy azóta is azt az ízt keresem az itthoni naan bread-ekben is mindenütt.
Ez a recept, talán az eddigi összes közül a legközelebb áll a bennem élő emlékhez.
Sajnos az eredeti füstös-kemencés íz konyhai körülmények között nem előállítható, de így is igazán remek és egyszerű étel készülhet belőle akár inzulinrezisztens vagy, akár cukorbeteg és akkor is, ha az egészséges táplálkozás alapjait követed.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretettel,
Betti
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu |
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke,
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.