Update: 2017.05.29-én bekerült a listába a Low Carb. A cikk alján találod a bejegyzésem róla. ;-D
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer][su_heading size=”20″ margin=”30″]A minap több órát töltöttem azzal, hogy olyan reggeliző helyet találjak Budapesten, ahol nekünk inzulinrezisztenseknek is kínálnak reggelit. Szerettem volna valami hangulatos, kuckós helyet találni egy baráti találkozóra a reggeli órákban.[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Összesen 32 honlapot böngésztem végig, 11 reggelizőt hívtam fel, és végül rábukkantam 2 esélyes helyre.[/su_heading]
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer][su_heading size="20" margin="30"][su_highlight background="#87e31f"]Inzulinrezisztensek számára tudnak-e reggelit kínálni?[/su_highlight][/su_heading]
Problémát okozott a kifejezés ismeretlensége. Sok helyen magát a szót nem értették – persze lehet az is, hogy rosszul artikuláltam ;-)) – inzu… micsoda? ! Máshol glutén-, és laktóz mentes dolgokkal kínáltak, vagy a nagy átlag számára egészségesnek titulált reggeli gyümölcsökkel, amit ugye bőszen magyaráztam, hogy nem, nem nekünk ez nem jó, mert a gyümölcs gyors szénhidrát. Ezzel aztán teljes lett a káosz. 🙁
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer][su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#fdfbef” color=”#06a2c9″ size=”9″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#5db60e” desc=”a saját tapasztalataimról szóló ‘IR élet alapjai’ című írásomat”]Töltsd le ide kattintva a[/su_button]
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Ez a hely például nagyon csábító volt: a messze földön híres a croissantjukkal. Fantasztikus étvágygerjesztő a honlapjuk. A telefont a szuperkedves tulajdonos vette fel, és bár mindent elkövetett, mert van náluk gyümölcs, paleo süti, mézes cuccok… DE! sajnos a pékárujuk mindegyike fehér- vagy réteslisztből készült cukorral :-(. Fájó szívvel tettem le a telefont. :-/
Újabb nem: A város egyik legjobb – ha nem a legjobb, szállodája alatt is van egy remek reggeliző hely. A gyönyörű épület, a káprázatos környezet végett lelkesedésem nem elveszítve, az előző csalódásokra fittyet hányva, újult erővel felhívtam őket.
A leginkább meglepő az volt számomra, hogy tk pékárúval ők sem tudtak szolgálni. Persze magos frinc-francok vannak, de olyan tk zsömle, kifli, kalács, croissant, amit nyugodtan fogyaszthatnánk, na az nincs. Kedvesen felajánlották, ha nagyobb csoporttal érkezünk bármit beszereznek. (Lehet, hogy Ir-es utazásszervező bizniszt kellene indítanom?!) Mivel a legynagyobb csoport, esetünkben az a 2 fő pillanatnyilag, így itt is ennyiben maradtunk.
Jó kis helynek látszik. Hangulatos, és ez az uralkodó vízkék…. a nyugalom és a harmónia szigete lehet. Teljeskiőrlésű pékáruval tudnak szolgálni és van rántotta – lényegében bármilyen formában. Zöldségek, és édesítő a kávéva, teába.
Ezen kívül vannak glutén- és laktóz mentes reggelijeik + paleo sütijük. Ami szerencsés lehet, ha az inzulinrezisztencián kívül ételalergia és szépíti a minennapjait valakinek.
Látatlanban is kedvencem lett a hely.[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]
Az Egy nap a Városban blog cikkén keresztül találtam a helyre és azonnal éreztem, hogy ez lesz AZ IGAZI. A telefonhívás a tökéletes, időtlen reggelizés érzését csak tovább erősítette bennem: Kellemes, nyugodt, kedves férfi hang vette fel a kagylót. Tudod, amikor átragad rád a beszélgetőpartnered elégedettsége… Hab a tortán, hogy minden nap van TK croissantjuk <3, és egy csomó tojásétel. Cukormentes sütijük az nincs, de reggeli kérdéskörben ez nem is döntő.
Annyira népszeű a hely, hogy hétköznapra 1-2 nappal korában, hétvégére pedig 3-4 nappal korábban érdemes asztalt foglalni. Cserébe viszont egész nap kiszolgálnak reggelivel :-DDD
[su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#fdfbef” color=”#06a2c9″ size=”9″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#5db60e” desc=”a saját tapasztalataimról szóló ‘IR élet alapjai’ című írásomat”]Töltsd le ide kattintva a[/su_button]
Update: 2017.05.29.
Ma véletlenül bukkantam erre a helyre és azt hittem rosszul látok: minden süti cukormentes – xilittel, steviával édesítenek. Reggelente frissen készítik a kakaóscsigát tk lisztből. A kávéhoz használt szirupjaik, tejszínhabjaik szintén cukormentesek.
Később nyitnak (8.00-kor), mint, ahogy én eredetileg feltételként meghatároztam (7.00-7.30 közötti nyitás volt az egyik szűrési feltétel), de az első benyomás ezen az apróságon könnyedén átlendített.
Azt hiszem ezt a helyet tesztelem leghamarabb 🙂
Ha tudomásodra jut olyan reggeliző, ami bővítheti a fenti sort: Budapesten van, reggel 7.00 és 8.00 között nyit, van tk pékárujuk, sütijük és tudnak alternatívát kínálni a cukor helyett, akkor ne habozz küldd el nekem a betti@inzulinrezisztensvagyok.hu e-mail címre és közkinccsé teszem 🙂
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Update: 2017.05.29-én bekerült a listába a Low Carb. A cikk alján találod a bejegyzésem róla. ;-D
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer][su_heading size=”20″ margin=”30″]A minap több órát töltöttem azzal, hogy olyan reggeliző helyet találjak Budapesten, ahol nekünk inzulinrezisztenseknek is kínálnak reggelit. Szerettem volna valami hangulatos, kuckós helyet találni egy baráti találkozóra a reggeli órákban.[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Összesen 32 honlapot böngésztem végig, 11 reggelizőt hívtam fel, és végül rábukkantam 2 esélyes helyre.[/su_heading]
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer][su_heading size="20" margin="30"][su_highlight background="#87e31f"]Inzulinrezisztensek számára tudnak-e reggelit kínálni?[/su_highlight][/su_heading]
Problémát okozott a kifejezés ismeretlensége. Sok helyen magát a szót nem értették – persze lehet az is, hogy rosszul artikuláltam ;-)) – inzu… micsoda? ! Máshol glutén-, és laktóz mentes dolgokkal kínáltak, vagy a nagy átlag számára egészségesnek titulált reggeli gyümölcsökkel, amit ugye bőszen magyaráztam, hogy nem, nem nekünk ez nem jó, mert a gyümölcs gyors szénhidrát. Ezzel aztán teljes lett a káosz. 🙁
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer][su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#fdfbef” color=”#06a2c9″ size=”9″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#5db60e” desc=”a saját tapasztalataimról szóló ‘IR élet alapjai’ című írásomat”]Töltsd le ide kattintva a[/su_button]
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Ez a hely például nagyon csábító volt: a messze földön híres a croissantjukkal. Fantasztikus étvágygerjesztő a honlapjuk. A telefont a szuperkedves tulajdonos vette fel, és bár mindent elkövetett, mert van náluk gyümölcs, paleo süti, mézes cuccok… DE! sajnos a pékárujuk mindegyike fehér- vagy réteslisztből készült cukorral :-(. Fájó szívvel tettem le a telefont. :-/
Újabb nem: A város egyik legjobb – ha nem a legjobb, szállodája alatt is van egy remek reggeliző hely. A gyönyörű épület, a káprázatos környezet végett lelkesedésem nem elveszítve, az előző csalódásokra fittyet hányva, újult erővel felhívtam őket.
A leginkább meglepő az volt számomra, hogy tk pékárúval ők sem tudtak szolgálni. Persze magos frinc-francok vannak, de olyan tk zsömle, kifli, kalács, croissant, amit nyugodtan fogyaszthatnánk, na az nincs. Kedvesen felajánlották, ha nagyobb csoporttal érkezünk bármit beszereznek. (Lehet, hogy Ir-es utazásszervező bizniszt kellene indítanom?!) Mivel a legynagyobb csoport, esetünkben az a 2 fő pillanatnyilag, így itt is ennyiben maradtunk.
Jó kis helynek látszik. Hangulatos, és ez az uralkodó vízkék…. a nyugalom és a harmónia szigete lehet. Teljeskiőrlésű pékáruval tudnak szolgálni és van rántotta – lényegében bármilyen formában. Zöldségek, és édesítő a kávéva, teába.
Ezen kívül vannak glutén- és laktóz mentes reggelijeik + paleo sütijük. Ami szerencsés lehet, ha az inzulinrezisztencián kívül ételalergia és szépíti a minennapjait valakinek.
Látatlanban is kedvencem lett a hely.[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]
Az Egy nap a Városban blog cikkén keresztül találtam a helyre és azonnal éreztem, hogy ez lesz AZ IGAZI. A telefonhívás a tökéletes, időtlen reggelizés érzését csak tovább erősítette bennem: Kellemes, nyugodt, kedves férfi hang vette fel a kagylót. Tudod, amikor átragad rád a beszélgetőpartnered elégedettsége… Hab a tortán, hogy minden nap van TK croissantjuk <3, és egy csomó tojásétel. Cukormentes sütijük az nincs, de reggeli kérdéskörben ez nem is döntő.
Annyira népszeű a hely, hogy hétköznapra 1-2 nappal korában, hétvégére pedig 3-4 nappal korábban érdemes asztalt foglalni. Cserébe viszont egész nap kiszolgálnak reggelivel :-DDD
[su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#fdfbef” color=”#06a2c9″ size=”9″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#5db60e” desc=”a saját tapasztalataimról szóló ‘IR élet alapjai’ című írásomat”]Töltsd le ide kattintva a[/su_button]
Update: 2017.05.29.
Ma véletlenül bukkantam erre a helyre és azt hittem rosszul látok: minden süti cukormentes – xilittel, steviával édesítenek. Reggelente frissen készítik a kakaóscsigát tk lisztből. A kávéhoz használt szirupjaik, tejszínhabjaik szintén cukormentesek.
Később nyitnak (8.00-kor), mint, ahogy én eredetileg feltételként meghatároztam (7.00-7.30 közötti nyitás volt az egyik szűrési feltétel), de az első benyomás ezen az apróságon könnyedén átlendített.
Azt hiszem ezt a helyet tesztelem leghamarabb 🙂
Ha tudomásodra jut olyan reggeliző, ami bővítheti a fenti sort: Budapesten van, reggel 7.00 és 8.00 között nyit, van tk pékárujuk, sütijük és tudnak alternatívát kínálni a cukor helyett, akkor ne habozz küldd el nekem a betti@inzulinrezisztensvagyok.hu e-mail címre és közkinccsé teszem 🙂
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.
Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.
Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
Update: 2017.05.29-én bekerült a listába a Low Carb. A cikk alján találod a bejegyzésem róla. ;-D
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer][su_heading size=”20″ margin=”30″]A minap több órát töltöttem azzal, hogy olyan reggeliző helyet találjak Budapesten, ahol nekünk inzulinrezisztenseknek is kínálnak reggelit. Szerettem volna valami hangulatos, kuckós helyet találni egy baráti találkozóra a reggeli órákban.[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Összesen 32 honlapot böngésztem végig, 11 reggelizőt hívtam fel, és végül rábukkantam 2 esélyes helyre.[/su_heading]
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer][su_heading size="20" margin="30"][su_highlight background="#87e31f"]Inzulinrezisztensek számára tudnak-e reggelit kínálni?[/su_highlight][/su_heading]
Problémát okozott a kifejezés ismeretlensége. Sok helyen magát a szót nem értették – persze lehet az is, hogy rosszul artikuláltam ;-)) – inzu… micsoda? ! Máshol glutén-, és laktóz mentes dolgokkal kínáltak, vagy a nagy átlag számára egészségesnek titulált reggeli gyümölcsökkel, amit ugye bőszen magyaráztam, hogy nem, nem nekünk ez nem jó, mert a gyümölcs gyors szénhidrát. Ezzel aztán teljes lett a káosz. 🙁
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer][su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#fdfbef” color=”#06a2c9″ size=”9″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#5db60e” desc=”a saját tapasztalataimról szóló ‘IR élet alapjai’ című írásomat”]Töltsd le ide kattintva a[/su_button]
[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]Ez a hely például nagyon csábító volt: a messze földön híres a croissantjukkal. Fantasztikus étvágygerjesztő a honlapjuk. A telefont a szuperkedves tulajdonos vette fel, és bár mindent elkövetett, mert van náluk gyümölcs, paleo süti, mézes cuccok… DE! sajnos a pékárujuk mindegyike fehér- vagy réteslisztből készült cukorral :-(. Fájó szívvel tettem le a telefont. :-/
Újabb nem: A város egyik legjobb – ha nem a legjobb, szállodája alatt is van egy remek reggeliző hely. A gyönyörű épület, a káprázatos környezet végett lelkesedésem nem elveszítve, az előző csalódásokra fittyet hányva, újult erővel felhívtam őket.
A leginkább meglepő az volt számomra, hogy tk pékárúval ők sem tudtak szolgálni. Persze magos frinc-francok vannak, de olyan tk zsömle, kifli, kalács, croissant, amit nyugodtan fogyaszthatnánk, na az nincs. Kedvesen felajánlották, ha nagyobb csoporttal érkezünk bármit beszereznek. (Lehet, hogy Ir-es utazásszervező bizniszt kellene indítanom?!) Mivel a legynagyobb csoport, esetünkben az a 2 fő pillanatnyilag, így itt is ennyiben maradtunk.
Jó kis helynek látszik. Hangulatos, és ez az uralkodó vízkék…. a nyugalom és a harmónia szigete lehet. Teljeskiőrlésű pékáruval tudnak szolgálni és van rántotta – lényegében bármilyen formában. Zöldségek, és édesítő a kávéva, teába.
Ezen kívül vannak glutén- és laktóz mentes reggelijeik + paleo sütijük. Ami szerencsés lehet, ha az inzulinrezisztencián kívül ételalergia és szépíti a minennapjait valakinek.
Látatlanban is kedvencem lett a hely.[su_spacer]Naptáram[/su_spacer]
Az Egy nap a Városban blog cikkén keresztül találtam a helyre és azonnal éreztem, hogy ez lesz AZ IGAZI. A telefonhívás a tökéletes, időtlen reggelizés érzését csak tovább erősítette bennem: Kellemes, nyugodt, kedves férfi hang vette fel a kagylót. Tudod, amikor átragad rád a beszélgetőpartnered elégedettsége… Hab a tortán, hogy minden nap van TK croissantjuk <3, és egy csomó tojásétel. Cukormentes sütijük az nincs, de reggeli kérdéskörben ez nem is döntő.
Annyira népszeű a hely, hogy hétköznapra 1-2 nappal korában, hétvégére pedig 3-4 nappal korábban érdemes asztalt foglalni. Cserébe viszont egész nap kiszolgálnak reggelivel :-DDD
[su_button url=”https://inzulinrezisztenseletoromei.hu/letoltheto-ir-es-tudasanyagok/” target=”blank” background=”#fdfbef” color=”#06a2c9″ size=”9″ center=”yes” icon=”icon: arrow-down” icon_color=”#5db60e” desc=”a saját tapasztalataimról szóló ‘IR élet alapjai’ című írásomat”]Töltsd le ide kattintva a[/su_button]
Update: 2017.05.29.
Ma véletlenül bukkantam erre a helyre és azt hittem rosszul látok: minden süti cukormentes – xilittel, steviával édesítenek. Reggelente frissen készítik a kakaóscsigát tk lisztből. A kávéhoz használt szirupjaik, tejszínhabjaik szintén cukormentesek.
Később nyitnak (8.00-kor), mint, ahogy én eredetileg feltételként meghatároztam (7.00-7.30 közötti nyitás volt az egyik szűrési feltétel), de az első benyomás ezen az apróságon könnyedén átlendített.
Azt hiszem ezt a helyet tesztelem leghamarabb 🙂
Ha tudomásodra jut olyan reggeliző, ami bővítheti a fenti sort: Budapesten van, reggel 7.00 és 8.00 között nyit, van tk pékárujuk, sütijük és tudnak alternatívát kínálni a cukor helyett, akkor ne habozz küldd el nekem a betti@inzulinrezisztensvagyok.hu e-mail címre és közkinccsé teszem 🙂
Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás, gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.
Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.
© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu |
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke,
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.