Rendkívül csábító tud lenni, amikor a boltokban rányúlunk a szénhidrátcsökkentett kenyerekre, tésztákra, pékárukra vagy netalántán a süteményekre

Inzulinrezisztens életem kezdetén nekem is nagy örömet okoztak az ilyen találkozások…

De csak igazán rövid ideig. 

Miért fontos erről beszélnünk, ha kezdő inzulinrezistens vagy? 

Mert Neked és Nekem nem csak, hogy kevesebb szénhidrátot kell bevinned, mint másoknak, hanem egyéb  tényezőkre is figyelni szükséges. Igen, igen, nem megkerülhető a bevitt szénhidrátok minőségével tisztában lenni, a megfelelő időben való bevitelről gondoskodni, és bizony a kötelező szénhidrátmennyiség mellett a kalória mennyisége is nagyon-nagyon lényeges. 

Hol tudnak gáncsot vetni a sikerednek a csökkentett szénhidráttartalmú termékek, ha inzulinrezisztens vagy? 

A legkritikusabb pont, hogy a szénhidráttartalom csökkenését olyan lisztekkel, magőrleményekkel érik el, amelyek magas zsírtartalmúak. Ezek a termékek ugyanolyan mennyiségnél – például kenyér esetében -, sokkal több kalóriát tartalmaznak emiatt, mint a “normál” teljeskiőrlésű termékek. 

Például ez is lehet az oka annak, hogy betartod a diétádat, de nem fogysz, hanem hízol.  

Mikor érdemes tudatosan szénhidrátcsökkentett termékeket választani? 

Például, ha tudod, hogy az adott étkezésnél sokat szeretnél enni, mert mondjuk a diétád elején vagy és nagy mennyiségekhez volt szoktatva a szervezeted. Sajnos a kalóriákra való odafigyelést és a velük való számolást itt sem spórolhatod meg. Ilyenkor jobban jársz, ha inkább nem számolós ételekkel töltöd meg a tányérod (pl.: zellerszár, uborka).

Minden alkalommal nézd meg vásárlás előtt a termék címkéjét, használd a kalóriabázist az étkezéseid nyomonkövetésénél, és ha minden kötél szakad itt egy szuperszónikus recept, ami zsömleként vagy kenyérként is megállja a helyét

Szeretettel, 

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Rendkívül csábító tud lenni, amikor a boltokban rányúlunk a szénhidrátcsökkentett kenyerekre, tésztákra, pékárukra vagy netalántán a süteményekre

Inzulinrezisztens életem kezdetén nekem is nagy örömet okoztak az ilyen találkozások…

De csak igazán rövid ideig. 

Miért fontos erről beszélnünk, ha kezdő inzulinrezistens vagy? 

Mert Neked és Nekem nem csak, hogy kevesebb szénhidrátot kell bevinned, mint másoknak, hanem egyéb  tényezőkre is figyelni szükséges. Igen, igen, nem megkerülhető a bevitt szénhidrátok minőségével tisztában lenni, a megfelelő időben való bevitelről gondoskodni, és bizony a kötelező szénhidrátmennyiség mellett a kalória mennyisége is nagyon-nagyon lényeges. 

Hol tudnak gáncsot vetni a sikerednek a csökkentett szénhidráttartalmú termékek, ha inzulinrezisztens vagy? 

A legkritikusabb pont, hogy a szénhidráttartalom csökkenését olyan lisztekkel, magőrleményekkel érik el, amelyek magas zsírtartalmúak. Ezek a termékek ugyanolyan mennyiségnél – például kenyér esetében -, sokkal több kalóriát tartalmaznak emiatt, mint a “normál” teljeskiőrlésű termékek. 

Például ez is lehet az oka annak, hogy betartod a diétádat, de nem fogysz, hanem hízol.  

Mikor érdemes tudatosan szénhidrátcsökkentett termékeket választani? 

Például, ha tudod, hogy az adott étkezésnél sokat szeretnél enni, mert mondjuk a diétád elején vagy és nagy mennyiségekhez volt szoktatva a szervezeted. Sajnos a kalóriákra való odafigyelést és a velük való számolást itt sem spórolhatod meg. Ilyenkor jobban jársz, ha inkább nem számolós ételekkel töltöd meg a tányérod (pl.: zellerszár, uborka).

Minden alkalommal nézd meg vásárlás előtt a termék címkéjét, használd a kalóriabázist az étkezéseid nyomonkövetésénél, és ha minden kötél szakad itt egy szuperszónikus recept, ami zsömleként vagy kenyérként is megállja a helyét

Szeretettel, 

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Rendkívül csábító tud lenni, amikor a boltokban rányúlunk a szénhidrátcsökkentett kenyerekre, tésztákra, pékárukra vagy netalántán a süteményekre

Inzulinrezisztens életem kezdetén nekem is nagy örömet okoztak az ilyen találkozások…

De csak igazán rövid ideig. 

Miért fontos erről beszélnünk, ha kezdő inzulinrezistens vagy? 

Mert Neked és Nekem nem csak, hogy kevesebb szénhidrátot kell bevinned, mint másoknak, hanem egyéb  tényezőkre is figyelni szükséges. Igen, igen, nem megkerülhető a bevitt szénhidrátok minőségével tisztában lenni, a megfelelő időben való bevitelről gondoskodni, és bizony a kötelező szénhidrátmennyiség mellett a kalória mennyisége is nagyon-nagyon lényeges. 

Hol tudnak gáncsot vetni a sikerednek a csökkentett szénhidráttartalmú termékek, ha inzulinrezisztens vagy? 

A legkritikusabb pont, hogy a szénhidráttartalom csökkenését olyan lisztekkel, magőrleményekkel érik el, amelyek magas zsírtartalmúak. Ezek a termékek ugyanolyan mennyiségnél – például kenyér esetében -, sokkal több kalóriát tartalmaznak emiatt, mint a “normál” teljeskiőrlésű termékek. 

Például ez is lehet az oka annak, hogy betartod a diétádat, de nem fogysz, hanem hízol.  

Mikor érdemes tudatosan szénhidrátcsökkentett termékeket választani? 

Például, ha tudod, hogy az adott étkezésnél sokat szeretnél enni, mert mondjuk a diétád elején vagy és nagy mennyiségekhez volt szoktatva a szervezeted. Sajnos a kalóriákra való odafigyelést és a velük való számolást itt sem spórolhatod meg. Ilyenkor jobban jársz, ha inkább nem számolós ételekkel töltöd meg a tányérod (pl.: zellerszár, uborka).

Minden alkalommal nézd meg vásárlás előtt a termék címkéjét, használd a kalóriabázist az étkezéseid nyomonkövetésénél, és ha minden kötél szakad itt egy szuperszónikus recept, ami zsömleként vagy kenyérként is megállja a helyét

Szeretettel, 

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.