Keksztekercs cukor nélkül, de ahogy a nagyim csinálta gyerekkoromban

A keksztekercs az egyik leggyorsabb édesség és nálam a ‘békebeli’ húsvétokat idézi. Ez az a finomság, ami még egy héttel húsvét után is finom volt.

Jöhet a cukormentes keksztekercs receptje?

 

  • 500 gr teljeskiőrlésű darált háztartási keksz,
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
  • 1 adag szupererős kávé,
  • tej, ami lehet magtej is, amennyit a massza majd felvesz
  • édesítő – nálam folyékony Süssina – te csináld azzal, amit megszoktál 😉
  • 1 pirinykó só

Ebből lesz a tészta. Az összetevőket kézzel vagy géppel összegyúrom kb. linzertészta állagúra.

krémhez szigorúan teavajat használok, mert azzal az igazi! Mami csak ezzel csinálta és teljesen igaza volt! 

  • 250gr teavaj,
  • folyékony édesítő, továbbra is Süssina,
  • egy csipet vanília és
  • egy csipet só, csak hogy az édes ízeket kiemelje.

A krém elkeveréséhez kell egy kis türelem. Én 1-2 órát szobahőmérsékleten puhított vajjal dolgozom eleve, de még így is igényli a pici rábeszélést, hogy a folyékony édesítőt felvegye. Azért végül mindig szokott sikerülni. :-DDD

A titok abban rejlik, hogy a barna tészta egyszerre édes, és keserű. A töltelék pedig édes-vaníliás. A kettő együtt pedig nem csak színében emeli ki jól egymást, hanem ízvilágban is. 

Nagyon finom! 😍

A tésztát folpackon nyújtom el és megkenem vastagon a fehér krémmel, majd a folpack segítségével feltekerem és mehet 2-3 órára a hűtőbe. Utána már könnyen lehet majd szeletelni.

Ebből a mennyiségből nekem 2-2,5 rúd jön ki attól függően mennyi türelmem van szép vékonyra nyújtani a tésztát.

Ha megcsinálod, mutasd meg milyen lett a tiéd!

Öleléssel,

Betti 🤗

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Keksztekercs cukor nélkül, de ahogy a nagyim csinálta gyerekkoromban

A keksztekercs az egyik leggyorsabb édesség és nálam a ‘békebeli’ húsvétokat idézi. Ez az a finomság, ami még egy héttel húsvét után is finom volt.

Jöhet a cukormentes keksztekercs receptje?

 

  • 500 gr teljeskiőrlésű darált háztartási keksz,
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
  • 1 adag szupererős kávé,
  • tej, ami lehet magtej is, amennyit a massza majd felvesz
  • édesítő – nálam folyékony Süssina – te csináld azzal, amit megszoktál 😉
  • 1 pirinykó só

Ebből lesz a tészta. Az összetevőket kézzel vagy géppel összegyúrom kb. linzertészta állagúra.

krémhez szigorúan teavajat használok, mert azzal az igazi! Mami csak ezzel csinálta és teljesen igaza volt! 

  • 250gr teavaj,
  • folyékony édesítő, továbbra is Süssina,
  • egy csipet vanília és
  • egy csipet só, csak hogy az édes ízeket kiemelje.

A krém elkeveréséhez kell egy kis türelem. Én 1-2 órát szobahőmérsékleten puhított vajjal dolgozom eleve, de még így is igényli a pici rábeszélést, hogy a folyékony édesítőt felvegye. Azért végül mindig szokott sikerülni. :-DDD

A titok abban rejlik, hogy a barna tészta egyszerre édes, és keserű. A töltelék pedig édes-vaníliás. A kettő együtt pedig nem csak színében emeli ki jól egymást, hanem ízvilágban is. 

Nagyon finom! 😍

A tésztát folpackon nyújtom el és megkenem vastagon a fehér krémmel, majd a folpack segítségével feltekerem és mehet 2-3 órára a hűtőbe. Utána már könnyen lehet majd szeletelni.

Ebből a mennyiségből nekem 2-2,5 rúd jön ki attól függően mennyi türelmem van szép vékonyra nyújtani a tésztát.

Ha megcsinálod, mutasd meg milyen lett a tiéd!

Öleléssel,

Betti 🤗

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Keksztekercs cukor nélkül, de ahogy a nagyim csinálta gyerekkoromban

A keksztekercs az egyik leggyorsabb édesség és nálam a ‘békebeli’ húsvétokat idézi. Ez az a finomság, ami még egy héttel húsvét után is finom volt.

Jöhet a cukormentes keksztekercs receptje?

 

  • 500 gr teljeskiőrlésű darált háztartási keksz,
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
  • 1 adag szupererős kávé,
  • tej, ami lehet magtej is, amennyit a massza majd felvesz
  • édesítő – nálam folyékony Süssina – te csináld azzal, amit megszoktál 😉
  • 1 pirinykó só

Ebből lesz a tészta. Az összetevőket kézzel vagy géppel összegyúrom kb. linzertészta állagúra.

krémhez szigorúan teavajat használok, mert azzal az igazi! Mami csak ezzel csinálta és teljesen igaza volt! 

  • 250gr teavaj,
  • folyékony édesítő, továbbra is Süssina,
  • egy csipet vanília és
  • egy csipet só, csak hogy az édes ízeket kiemelje.

A krém elkeveréséhez kell egy kis türelem. Én 1-2 órát szobahőmérsékleten puhított vajjal dolgozom eleve, de még így is igényli a pici rábeszélést, hogy a folyékony édesítőt felvegye. Azért végül mindig szokott sikerülni. :-DDD

A titok abban rejlik, hogy a barna tészta egyszerre édes, és keserű. A töltelék pedig édes-vaníliás. A kettő együtt pedig nem csak színében emeli ki jól egymást, hanem ízvilágban is. 

Nagyon finom! 😍

A tésztát folpackon nyújtom el és megkenem vastagon a fehér krémmel, majd a folpack segítségével feltekerem és mehet 2-3 órára a hűtőbe. Utána már könnyen lehet majd szeletelni.

Ebből a mennyiségből nekem 2-2,5 rúd jön ki attól függően mennyi türelmem van szép vékonyra nyújtani a tésztát.

Ha megcsinálod, mutasd meg milyen lett a tiéd!

Öleléssel,

Betti 🤗

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.