Ez a zsömle recept valójában a Habkönnyű pizzatészta receptje. Bevallom eszembe sem jutott volna kenyeret vagy zsömlét sütni belőle, míg az inzulinrezisztens életmódváltók facebook csoportban az egyik csoporttársam nem linkelte, hogy ő bizony ezt használja. A tippet ezúton is köszönöm! 🙂 Több se kellett nekem, ki kellett próbálnom, milyen is a zsömle a pizza tésztából. 

Nagyon elégedett lettem az eredménnyel, így ebben a formában is megosztom Veletek:

Teljeskiőrlésű zsömletészta hozzávalói:

  • Összesen 60dkg liszt. Ha inzulinrezisztens vagy, akkor 70% teljeskiőrlésű lisztet (420gr) és 30% sima lisztet (180gr) használhatsz. 
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj (amilyen van otthon, és amit szeretsz. Lehet ízesített is.) 
  • 4 dl langyos víz – ez kb. ennyi csak mert a teljeskiőrlésű lisztek kicsit különböznek egymástól, van amelyik többet vesz fel, de a 4 dl kb. jó irány.
  • pici édesítő

Munkaigény: ♥

Időigény: előkészítés: 15 perc, kelesztés: 60-90 perc, sütés: 15-20 perc.

Teljeskiőrlésű zsömle

Így készítettem:

Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és kézi dagasztóval jól összekutyulom. Lefedem és kelesztem kb. 2x-es nagyságúra 60-90 perc alatt. 

Ezt követően kimérem a megfelelő darabokat és megformázom őket.

Teljeskiőrlésű zsömle

Ezek a praktikák, amiket bevetettem 🙂

  • Formázásnál arra mentem rá, hogy egyenként 30gr szénhidrátot tartalmazzanak a zsömlék, így lett ebből a mennyiségből nekem 12 és fél darab. 
  • Formázás után ecsettel minden zsömlét bekentem vízzel, hogy szép fényes legyen a teteje sütés után.

Nálunk most éppen 2 napos az első sütés és még teljesen ehető, tehát bátran ajánlom! 

Jó étvágyat! 

Szeretettel, 

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Ez a zsömle recept valójában a Habkönnyű pizzatészta receptje. Bevallom eszembe sem jutott volna kenyeret vagy zsömlét sütni belőle, míg az inzulinrezisztens életmódváltók facebook csoportban az egyik csoporttársam nem linkelte, hogy ő bizony ezt használja. A tippet ezúton is köszönöm! 🙂 Több se kellett nekem, ki kellett próbálnom, milyen is a zsömle a pizza tésztából. 

Nagyon elégedett lettem az eredménnyel, így ebben a formában is megosztom Veletek:

Teljeskiőrlésű zsömletészta hozzávalói:

  • Összesen 60dkg liszt. Ha inzulinrezisztens vagy, akkor 70% teljeskiőrlésű lisztet (420gr) és 30% sima lisztet (180gr) használhatsz. 
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj (amilyen van otthon, és amit szeretsz. Lehet ízesített is.) 
  • 4 dl langyos víz – ez kb. ennyi csak mert a teljeskiőrlésű lisztek kicsit különböznek egymástól, van amelyik többet vesz fel, de a 4 dl kb. jó irány.
  • pici édesítő

Munkaigény: ♥

Időigény: előkészítés: 15 perc, kelesztés: 60-90 perc, sütés: 15-20 perc.

Teljeskiőrlésű zsömle

Így készítettem:

Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és kézi dagasztóval jól összekutyulom. Lefedem és kelesztem kb. 2x-es nagyságúra 60-90 perc alatt. 

Ezt követően kimérem a megfelelő darabokat és megformázom őket.

Teljeskiőrlésű zsömle

Ezek a praktikák, amiket bevetettem 🙂

  • Formázásnál arra mentem rá, hogy egyenként 30gr szénhidrátot tartalmazzanak a zsömlék, így lett ebből a mennyiségből nekem 12 és fél darab. 
  • Formázás után ecsettel minden zsömlét bekentem vízzel, hogy szép fényes legyen a teteje sütés után.

Nálunk most éppen 2 napos az első sütés és még teljesen ehető, tehát bátran ajánlom! 

Jó étvágyat! 

Szeretettel, 

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Ez a zsömle recept valójában a Habkönnyű pizzatészta receptje. Bevallom eszembe sem jutott volna kenyeret vagy zsömlét sütni belőle, míg az inzulinrezisztens életmódváltók facebook csoportban az egyik csoporttársam nem linkelte, hogy ő bizony ezt használja. A tippet ezúton is köszönöm! 🙂 Több se kellett nekem, ki kellett próbálnom, milyen is a zsömle a pizza tésztából. 

Nagyon elégedett lettem az eredménnyel, így ebben a formában is megosztom Veletek:

Teljeskiőrlésű zsömletészta hozzávalói:

  • Összesen 60dkg liszt. Ha inzulinrezisztens vagy, akkor 70% teljeskiőrlésű lisztet (420gr) és 30% sima lisztet (180gr) használhatsz. 
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj (amilyen van otthon, és amit szeretsz. Lehet ízesített is.) 
  • 4 dl langyos víz – ez kb. ennyi csak mert a teljeskiőrlésű lisztek kicsit különböznek egymástól, van amelyik többet vesz fel, de a 4 dl kb. jó irány.
  • pici édesítő

Munkaigény: ♥

Időigény: előkészítés: 15 perc, kelesztés: 60-90 perc, sütés: 15-20 perc.

Teljeskiőrlésű zsömle

Így készítettem:

Az összetevőket összeszórom egy keverőtálba és kézi dagasztóval jól összekutyulom. Lefedem és kelesztem kb. 2x-es nagyságúra 60-90 perc alatt. 

Ezt követően kimérem a megfelelő darabokat és megformázom őket.

Teljeskiőrlésű zsömle

Ezek a praktikák, amiket bevetettem 🙂

  • Formázásnál arra mentem rá, hogy egyenként 30gr szénhidrátot tartalmazzanak a zsömlék, így lett ebből a mennyiségből nekem 12 és fél darab. 
  • Formázás után ecsettel minden zsömlét bekentem vízzel, hogy szép fényes legyen a teteje sütés után.

Nálunk most éppen 2 napos az első sütés és még teljesen ehető, tehát bátran ajánlom! 

Jó étvágyat! 

Szeretettel, 

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.