Nem tudom ki hogy van ezzel, én gyerekkorom óta nem érdeklődtem annyira intenzíven a főzés tudománya iránt, mint azóta, hogy kiderült inzulinrezisztenciával élek, és szeretném a ‘normális’ kiegyensúlyozott, terhelhető emberek életét élni

Most nem arról szeretnék neked írni, hogy mennyire magam felé fordította a figyelmem és a gondoskodásom az inzulinrezisztencia, ami ugye az én esetemben nagyszerű, mert képes voltam egész nap nem enni és inni, mert éppen volt jobb dolgom is…ezzel sem vagyok egyedül :-DDD 

Hanem arról, hogy amióta tudom a gyengeségeim okát és kézben is tartom, rengeteg guszta recept került a látómezőmbe azzal a nem titkolt szándékkal, hogy el is készítsem őket egyszer. Igazából ebből lett a káoszkupac, aminek a tetején kiskirályként csücsültem és amikor sürgősen főzhetnékem, vagy süthetnékem támadt (nem annyira önszántamból inkább a kényszer finom nyomására), akkor a megszokott, unalomig ismert ételekhez fordultam. Sajnos, megvan az a jó?! szokása a gyomromnak, hogy bizony hamar elunja magát és ami nem izgalmas számára azt csak gyötrelmek és hosszas rábeszélés árán fogadja be.  Az ilyen unalmas étkezés előfordul, hogy egy-egy óráig is elhúzódik nálam, ami szerintem full időpazarálás, de aminek be kell mennie, annak bent a helye.

Egyértelmű volt, hogy rendszerre van szükségem. Ráadásul nem is akármilyenre: ékegyszerűre. Azt már rég tudom és a tanfolyamom tapasztalatai is ezt bizonyítják, hogy hosszútávon a bonyolult rendszerek nem betarthatóak. Ezért minden barokkos cicomát nélkülözve alakítottam ki a receptrendszert 😀

Rengeteg helyről származtak az én kis tekergőim: facebookról, pinterestről, youtuberól, receptes oldalakról, magazinokból, szakácskönyvekből, csak hogy véletlenül se legyen egyszerű 🙂 

A papír alapúakat így oldottam meg:

Bár imádok minden füzetet és papírt, arra azért nem vetemedek én sem, hogy a jött-ment, vagy jó-vagy nem jó recepteket kinyomtassam. Így vegyes módszereket alkalmazok

ezekből is gyakran inspirálódok inzulinrezisztens ételekhez (1)
Ilyen a bevált receptek gyűjteménye nálam

A kipróbált és gyakran használt recepteket BulletJournal rendszerű, saját szakácskönyvbe, illetve füzetbe rendezem. Ide már úgy írom a recepteket, ahogy a teljeskiőrlésű liszt használata, vagy a folyékony édesítő miatt módosítottam. Gyakran rajzolok is melléjük. Próbálom kicsit izgalmassá tenni az egyébként üres helyeket. A kakaóscsiga receptnél már láthattad hogy is néz ki belülről. 

Az offline kipróbálásra várakozókat vagy a magazin szamárfülezésével jelölöm, ezzel az a baj, hogy hamar meg tud nőni az újságkupac és ott vagyok, ahonnan indultam :-/, vagy körbevagdosva bedobom a kipróbálandó receptek dobozába. Ez semmi extra, egy fémdobozt neveztem ki erre a célra. 

Már ez a két apróság is nagy segítség, hiszen amikor valami tuti ételre vágyom, akkor nyúlok a szakácsfüzetemhez és amikor van kedvem kísérletezni, a dobozból válogatok. 🙂 

Ha pedig on-line...

menütervezéshez
Részlet a google drive-omban vezetett menütervezési segédletemből.

Az online recepteknél persze használom az egyes alkalmazások nyújtotta lehetőségeket: mappázok és mentek. De! Készítettem egy google drive táblázatot is, ahová a legtöbb kedvenc ételemet felvettem és kategorizáltam étkezéstípusok szerint. Így, amikor menütervezés van, vagy teljesen oda a kreativitásom főzés előtt, csak végigpörgetem és kiválasztom az éppen legszimpatikusabbakat. 

Ezt az utóbbi módszert egyébként csak ajánlani tudom, ha nem szeretnéd, hogy a kosztpénzed sokszorosára emelkedjen az életmódváltás miatt. 

Én sem követem minden esetben az előre eltervezett menüt, mert leginkább a fent említett szeszélyes gyomrom dönt bizonyos kereteketn belül, de ha van egy mankó menüterv és ahhoz minden alapanyag van odahaza, akkor nem kell gyakran a boltba szaladozni és nem kerülsz az impulzusvásárlás csapdájába, ami jellemzően a pénztárcádnak sem jó és nagy eséllyel az életmódváltásoddal kapcsolatos törekvéseidet sem támodatja.

Van jobb ötleted? Kommenteld a bejegyzés alá, vagy a facebookon!

Szeretettel, 

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Nem tudom ki hogy van ezzel, én gyerekkorom óta nem érdeklődtem annyira intenzíven a főzés tudománya iránt, mint azóta, hogy kiderült inzulinrezisztenciával élek, és szeretném a ‘normális’ kiegyensúlyozott, terhelhető emberek életét élni

Most nem arról szeretnék neked írni, hogy mennyire magam felé fordította a figyelmem és a gondoskodásom az inzulinrezisztencia, ami ugye az én esetemben nagyszerű, mert képes voltam egész nap nem enni és inni, mert éppen volt jobb dolgom is…ezzel sem vagyok egyedül :-DDD 

Hanem arról, hogy amióta tudom a gyengeségeim okát és kézben is tartom, rengeteg guszta recept került a látómezőmbe azzal a nem titkolt szándékkal, hogy el is készítsem őket egyszer. Igazából ebből lett a káoszkupac, aminek a tetején kiskirályként csücsültem és amikor sürgősen főzhetnékem, vagy süthetnékem támadt (nem annyira önszántamból inkább a kényszer finom nyomására), akkor a megszokott, unalomig ismert ételekhez fordultam. Sajnos, megvan az a jó?! szokása a gyomromnak, hogy bizony hamar elunja magát és ami nem izgalmas számára azt csak gyötrelmek és hosszas rábeszélés árán fogadja be.  Az ilyen unalmas étkezés előfordul, hogy egy-egy óráig is elhúzódik nálam, ami szerintem full időpazarálás, de aminek be kell mennie, annak bent a helye.

Egyértelmű volt, hogy rendszerre van szükségem. Ráadásul nem is akármilyenre: ékegyszerűre. Azt már rég tudom és a tanfolyamom tapasztalatai is ezt bizonyítják, hogy hosszútávon a bonyolult rendszerek nem betarthatóak. Ezért minden barokkos cicomát nélkülözve alakítottam ki a receptrendszert 😀

Rengeteg helyről származtak az én kis tekergőim: facebookról, pinterestről, youtuberól, receptes oldalakról, magazinokból, szakácskönyvekből, csak hogy véletlenül se legyen egyszerű 🙂 

A papír alapúakat így oldottam meg:

Bár imádok minden füzetet és papírt, arra azért nem vetemedek én sem, hogy a jött-ment, vagy jó-vagy nem jó recepteket kinyomtassam. Így vegyes módszereket alkalmazok

ezekből is gyakran inspirálódok inzulinrezisztens ételekhez (1)
Ilyen a bevált receptek gyűjteménye nálam

A kipróbált és gyakran használt recepteket BulletJournal rendszerű, saját szakácskönyvbe, illetve füzetbe rendezem. Ide már úgy írom a recepteket, ahogy a teljeskiőrlésű liszt használata, vagy a folyékony édesítő miatt módosítottam. Gyakran rajzolok is melléjük. Próbálom kicsit izgalmassá tenni az egyébként üres helyeket. A kakaóscsiga receptnél már láthattad hogy is néz ki belülről. 

Az offline kipróbálásra várakozókat vagy a magazin szamárfülezésével jelölöm, ezzel az a baj, hogy hamar meg tud nőni az újságkupac és ott vagyok, ahonnan indultam :-/, vagy körbevagdosva bedobom a kipróbálandó receptek dobozába. Ez semmi extra, egy fémdobozt neveztem ki erre a célra. 

Már ez a két apróság is nagy segítség, hiszen amikor valami tuti ételre vágyom, akkor nyúlok a szakácsfüzetemhez és amikor van kedvem kísérletezni, a dobozból válogatok. 🙂 

Ha pedig on-line...

menütervezéshez
Részlet a google drive-omban vezetett menütervezési segédletemből.

Az online recepteknél persze használom az egyes alkalmazások nyújtotta lehetőségeket: mappázok és mentek. De! Készítettem egy google drive táblázatot is, ahová a legtöbb kedvenc ételemet felvettem és kategorizáltam étkezéstípusok szerint. Így, amikor menütervezés van, vagy teljesen oda a kreativitásom főzés előtt, csak végigpörgetem és kiválasztom az éppen legszimpatikusabbakat. 

Ezt az utóbbi módszert egyébként csak ajánlani tudom, ha nem szeretnéd, hogy a kosztpénzed sokszorosára emelkedjen az életmódváltás miatt. 

Én sem követem minden esetben az előre eltervezett menüt, mert leginkább a fent említett szeszélyes gyomrom dönt bizonyos kereteketn belül, de ha van egy mankó menüterv és ahhoz minden alapanyag van odahaza, akkor nem kell gyakran a boltba szaladozni és nem kerülsz az impulzusvásárlás csapdájába, ami jellemzően a pénztárcádnak sem jó és nagy eséllyel az életmódváltásoddal kapcsolatos törekvéseidet sem támodatja.

Van jobb ötleted? Kommenteld a bejegyzés alá, vagy a facebookon!

Szeretettel, 

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét (étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb.). Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez.

Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét.

Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

Nem tudom ki hogy van ezzel, én gyerekkorom óta nem érdeklődtem annyira intenzíven a főzés tudománya iránt, mint azóta, hogy kiderült inzulinrezisztenciával élek, és szeretném a ‘normális’ kiegyensúlyozott, terhelhető emberek életét élni

Most nem arról szeretnék neked írni, hogy mennyire magam felé fordította a figyelmem és a gondoskodásom az inzulinrezisztencia, ami ugye az én esetemben nagyszerű, mert képes voltam egész nap nem enni és inni, mert éppen volt jobb dolgom is…ezzel sem vagyok egyedül :-DDD 

Hanem arról, hogy amióta tudom a gyengeségeim okát és kézben is tartom, rengeteg guszta recept került a látómezőmbe azzal a nem titkolt szándékkal, hogy el is készítsem őket egyszer. Igazából ebből lett a káoszkupac, aminek a tetején kiskirályként csücsültem és amikor sürgősen főzhetnékem, vagy süthetnékem támadt (nem annyira önszántamból inkább a kényszer finom nyomására), akkor a megszokott, unalomig ismert ételekhez fordultam. Sajnos, megvan az a jó?! szokása a gyomromnak, hogy bizony hamar elunja magát és ami nem izgalmas számára azt csak gyötrelmek és hosszas rábeszélés árán fogadja be.  Az ilyen unalmas étkezés előfordul, hogy egy-egy óráig is elhúzódik nálam, ami szerintem full időpazarálás, de aminek be kell mennie, annak bent a helye.

Egyértelmű volt, hogy rendszerre van szükségem. Ráadásul nem is akármilyenre: ékegyszerűre. Azt már rég tudom és a tanfolyamom tapasztalatai is ezt bizonyítják, hogy hosszútávon a bonyolult rendszerek nem betarthatóak. Ezért minden barokkos cicomát nélkülözve alakítottam ki a receptrendszert 😀

Rengeteg helyről származtak az én kis tekergőim: facebookról, pinterestről, youtuberól, receptes oldalakról, magazinokból, szakácskönyvekből, csak hogy véletlenül se legyen egyszerű 🙂 

A papír alapúakat így oldottam meg:

Bár imádok minden füzetet és papírt, arra azért nem vetemedek én sem, hogy a jött-ment, vagy jó-vagy nem jó recepteket kinyomtassam. Így vegyes módszereket alkalmazok

ezekből is gyakran inspirálódok inzulinrezisztens ételekhez (1)
Ilyen a bevált receptek gyűjteménye nálam

A kipróbált és gyakran használt recepteket BulletJournal rendszerű, saját szakácskönyvbe, illetve füzetbe rendezem. Ide már úgy írom a recepteket, ahogy a teljeskiőrlésű liszt használata, vagy a folyékony édesítő miatt módosítottam. Gyakran rajzolok is melléjük. Próbálom kicsit izgalmassá tenni az egyébként üres helyeket. A kakaóscsiga receptnél már láthattad hogy is néz ki belülről. 

Az offline kipróbálásra várakozókat vagy a magazin szamárfülezésével jelölöm, ezzel az a baj, hogy hamar meg tud nőni az újságkupac és ott vagyok, ahonnan indultam :-/, vagy körbevagdosva bedobom a kipróbálandó receptek dobozába. Ez semmi extra, egy fémdobozt neveztem ki erre a célra. 

Már ez a két apróság is nagy segítség, hiszen amikor valami tuti ételre vágyom, akkor nyúlok a szakácsfüzetemhez és amikor van kedvem kísérletezni, a dobozból válogatok. 🙂 

Ha pedig on-line...

menütervezéshez
Részlet a google drive-omban vezetett menütervezési segédletemből.

Az online recepteknél persze használom az egyes alkalmazások nyújtotta lehetőségeket: mappázok és mentek. De! Készítettem egy google drive táblázatot is, ahová a legtöbb kedvenc ételemet felvettem és kategorizáltam étkezéstípusok szerint. Így, amikor menütervezés van, vagy teljesen oda a kreativitásom főzés előtt, csak végigpörgetem és kiválasztom az éppen legszimpatikusabbakat. 

Ezt az utóbbi módszert egyébként csak ajánlani tudom, ha nem szeretnéd, hogy a kosztpénzed sokszorosára emelkedjen az életmódváltás miatt. 

Én sem követem minden esetben az előre eltervezett menüt, mert leginkább a fent említett szeszélyes gyomrom dönt bizonyos kereteketn belül, de ha van egy mankó menüterv és ahhoz minden alapanyag van odahaza, akkor nem kell gyakran a boltba szaladozni és nem kerülsz az impulzusvásárlás csapdájába, ami jellemzően a pénztárcádnak sem jó és nagy eséllyel az életmódváltásoddal kapcsolatos törekvéseidet sem támodatja.

Van jobb ötleted? Kommenteld a bejegyzés alá, vagy a facebookon!

Szeretettel, 

Betti

HACSAVECZ BEATRIX

Életmód-rendező

Megéltem az életmódváltás minden nehézségét – étkezési napló vezetése, szénhidrát számolás,  gyors- és lassú szénhidrátok tisztázása, optimális alvásidő meghatározása, rutinok újraértelmezése és kialakítása stb. Sokkal később döbbentem rá, hogy nem csupán ennyi kell a jólléthez. Jött a felismerés, hogy az életmódváltással járó adminisztráció mennyi új információval szolgál az életvezetésemről (saját magamról). Ami utána ragyogó mankóként szolgál a nem egyszer kaotikus mindennapokban. Megtaláltam rajta keresztül azt az állandóságot és biztonságérzetet, amit mindig is kerestem, csak egész addig magamon kívül hittem a helyét. Mindig is imádtam rendet rakni, folyamatot építeni, átalakítani, élhetőbbé tenni az emberek életét. Azzal, hogy ráláthattam a saját nehézségeimen kereszül másokéra; úgy érzem megtaláltam, amit szívesen csinálok bármikor és bárhol, hiszen az írásaimon keresztül, a receptekkel, a sikertörténetekkel, a workshopokkal és tanfolyamokkal éppen azt a jóllétet viszem házhoz, ami mindenkinek személyes igénye.

Csupán egy picit rásegítek itt-ott :-)

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon, a csoportomban, mert Neked is tudok segítséget nyújtani.

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

ITT IS ÍRTAK RÓLAM

FACEBOOK

© Copyright Hacsavecz Beatrix 2016 | inzulinrezisztenseletoromei.hu | 
Kapcsolat | Adatvédelem | ÁSZF 
Az oldalon található összes szöveges és képi tartalom, illetve információ Hacsavecz Beatrix szellemi terméke, 
amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról). Az oldalon található összes 
tartalom után közlése csak Hacsavecz Beatrix írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.